Pirmosios Korėjos Respublikos ponios apsilankymas MRU – reikšmingas Karaliaus Sedžiongo instituto veiklos Vilniuje pripažinimas - MRU
Naujienos

11 liepos, 2023
Pirmosios Korėjos Respublikos ponios apsilankymas MRU – reikšmingas Karaliaus Sedžiongo instituto veiklos Vilniuje pripažinimas
Rektorė
Įvykis
Universitetas

Pirmą kartą Lietuvoje viešinti  Korėjos Respublikos  Pirmoji ponia Kim Keon Hee liepos 11 d. apsilankė  Mykolo Romerio universitete (MRU), kur susitiko  su  MRU Karaliaus Sedžiongo instituto (King Sejong institute Vilnius – KSI ) studentais ir darbuotojais, apžiūrėjo KSI  veiklą atspindinčią parodą, susipažino su korėjietiškos kaligrafijos paroda. Garbingą viešnią priėmė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

2014 m. Mykolo Romerio universitetas įkūrė Karaliaus Sedžiongo institutą Vilniuje, kuris tapo pirmuoju ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos regione. Karaliaus Sedžiongo institutas Vilniuje organizuoja nemokamus korėjiečių kalbos kursus, įgyvendina įvairius kultūros projektus, organizuoja kultūrinius renginius. Šiuo metu Institute dėsto net 5 korėjiečių kalbos lektoriai. Instituto tikslas -  suteikti tvirtą pagrindą mokyti ir mokytis korėjiečių kalbos ir kultūros, gilinti žinias apie Korėjos Respublikos tradicijas, filosofiją bei istoriją. Šiemet KSI  korėjiečių kalbos mokėsi 226 studentai, o iš viso nuo instituto įsteigimo pradžios per 1000 studentų buvo įteikti baigimo pažymėjimai. 

MRU Vilniaus Karaliaus Sedžiongo institutas 2021 metais išrinktas vienu iš trijų geriausių institutų Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos regione, pelnė išskirtinį apdovanojimą už nepriekaištingą veiklą (angl. Excellence Award).

„Karaliaus Sedžiongo  Vilniaus instituto pripažinimas patvirtina, kad MRU  plėtojami akademiniai mainai ir bendradarbiavimas su Korėjos Respublikos aukštojo mokslo įstaigomis turi didžiulį potencialą.  Vis daugiau jaunimo nori  gilinti savo žinias apie šią ir kitas  Indijos - Ramiojo vandenyno regiono šalis, studijuoti daugiakultūrinėje aplinkoje ir įgyti naujų patirčių, kurias galės prisitaikyti  globalioje rinkoje. Tikimės, kad šis vizitas  paskatins dar labiau domėtis  Korėjos Respublika, svarbia Lietuvos partnere regione, toliau plėtoti draugiškus abiejų šalių  ryšius“,  - sako  MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

 2023 m. Mykolo Romerio universitetas pasirašė sutartį su Nacionaliniu tarptautinio švietimo institutu (NIIED) dėl oficialių TOPIC IBT I ir II testų ir kalbėjimo testų organizavimo. Studentai labai domisi TOPIK egzaminu (korėjiečių kalbos testas, skirtas korėjiečių kalbos mokymuisi užsieniečiams).  Oficialaus TOPIK testo Lietuvoje laikyti nėra galimybės, todėl KSI Vilnius studentai vyksta į kitas Europos šalis. Tikimasi, kad  greitu laiku  tokį egzaminą bus galima laikyti ir KSI Vilniuje.