Pirmosios pagalbos mokymai MRU: keli paprasti veiksmai, atlikti laiku, gali išgelbėti gyvybę - MRU
Naujienos

31 spalio, 2023
Pirmosios pagalbos mokymai MRU: keli paprasti veiksmai, atlikti laiku, gali išgelbėti gyvybę
Mokymai
Universitetas

Nei vienas iš mūsų negali numatyti, kur laukia nelaimė, todėl privalome būti pasiruošę įvairioms gyvenimo situacijoms. Pirmoji medicinos pagalba – tai pirmas žingsnis siekiant padėti kitiems ir operatyviai sureaguoti, kai žmogaus gyvybei gresia pavojus.

Tokie įgūdžiai reikalingi tuomet, kai tenka laukti profesionalios medikų pagalbos – jie ne iš karto gali atvykti į įvykio vietą, o tuomet yra brangi kiekviena minutė. Nustatyta, jog būtent dėl šios priežasties mūsų šalyje miršta pakankamai daug žmonių, tačiau savo pačių pastangomis šią statistiką galime pakeisti – net ir keli lemtingi veiksmai gali prisidėti prie sėkmingos istorijos pabaigos.

KOG instituto atlikta apklausa parodė, kad tik 13 proc. Lietuvos gyventojų yra tikri, kad prireikus, jie sugebėtų suteikti pirmąją medicininę pagalbą, o remiantis Higienos instituto duomenimis, per praėjusius metus dėl nelaimingų atsitikimų Lietuvoje mirė beveik 1300 žmonių. Neabejotinai pirmosios pagalbos teikimo įgūdis yra itin svarbus kuriant saugią aplinką, kurioje galime pasitikėti vienas kitu ir jaustis ramiai, kad nutikus nelaimei, gyvybę galės išgelbėti turintys atitinkamų žinių asmenys.

Norintiems išmokti, kaip teikiama pirmoji pagalba, mokymai – vienas paprasčiausių ir efektyviausių būdų praplėsti savo žinias ir gyvybiškai svarbiose situacijose jaustis kur kas saugiau. Šiuos mokymus įmonėms organizuoja Mykolo Romerio universitetas (MRU), kuris yra akredituotas privalomosios pirmosios pagalbos mokymų paslaugų tiekėjas (https://www.licencijavimas.lt/lis-epp-app/public/printLicence?lic_id=3108836). Apie MRU vykdomus mokymus informacijos galima rasti čia.

Kviečiame ir Jus prisijungti prie pirmosios pagalbos kursų ir drąsiai padėti vieni kitiems. Susidomėjusius mokymais prašome rašyti e. pašto adresu bgc@mruni.eu.