Pirmieji mokslo metus MRU pradeda studentai iš užsienio - MRU
Naujienos

30 rugpjūčio, 2023
Pirmieji mokslo metus MRU pradeda studentai iš užsienio
Erazmus

Šiandien, rugpjūčio 28 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) prasidėjo įvadinė savaitė pagal „Erasmus“ ir kitas mainų programas studijuoti atvykstantiems studentams iš užsienio.

Tarptautinę universiteto akademinę bendruomenę šiais metais papildė 171 mainų programų studentų iš šių šalių: Azerbaidžano (7), Belgijos (4), Brazilijos (2), Čekijos Respublikos (5), Prancūzijos (18),  Sakartvelo (5), Vokietijos (15),  Indijos (1), Airijos (1), Italijos (18), Japonijos (10), Jordanijos (1), Kazachstano (14), Moldovos (1), Nyderlandų (2), Lenkijos (1), Portugalijos (7), Rumunijos (1),  Slovakijos (1), Pietų Korėjos (2), Ispanijos (26), Švedijos (2), Taivano (1),  Turkijos (15), Ukrainos (7) ir Uzbekistano (4).

Įvadinės savaitės pradžioje studentai iš užsienio susipažino su universitetu, susitiko su akademine bendruomene. Studentus pasveikino MRU vadovybė, fakultetų prodekanai, Erasmus koordinatoriai.

„Dalinės studijos užsienio universitete sudaro galimybes ne tik pasitikrinti savo kalbinius gebėjimus, bet ir pažinti kitokią studijų perspektyvą. Tai puiki proga pasimatuoti „tarptautinių studijų batus“, ką skatiname daryti ir mūsų universitete studijuojančius lietuvius studentus,“ – sveikindama užsienio studentus sakė MRU Vicerektorė akademiniams reikalams Regina Valutytė.

Užsieniečius informuoti apie pagrindinius viešosios tvarkos reikalavimus, saugų gyvenimą Vilniuje bei užsieniečių teisinę padėtį Lietuvoje atvyko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas.

Erasmus mainų studentai kartu su studentais mentoriais dalyvaus kultūrinėje pažintinėje programoje Trakuose bei Druskininkuose. Svečiai taip pat pristatys atstovaujamus universitetus, papasakos apie šalių, iš kurių jie atvyko, tradicijas, svarbiausius įvykius, faktus.

Mykolo Romerio universitetas siekia, kad kuo daugiau gerai besimokančių visų studijų pakopų nuolatinių studijų studentų per visą studijų universitete laikotarpį turėtų galimybę dalį studijų praleisti užsienio aukštojo mokslo institucijose.