Pilietinė iniciatyva, sausio 13-osios akcija: „Atmintis gyva, nes liudija“ - MRU
Naujienos

13 sausio, 2022
Pilietinė iniciatyva, sausio 13-osios akcija: „Atmintis gyva, nes liudija“
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Viešojo saugumo akademija

Šiandien Vilniuje Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademija organizavo akciją „Atmintis gyva, nes liudija“, skirtą Laisvės kovotojams pagerbti, kurie žuvo kovodami už mūsų visų laisvę.

Minint Laisvės gynėjų dieną, renginyje šalia MRU LAB (Didlaukio g. 55), dalyvavo MRU dėstytojai, studentai, administracijos darbuotojai, tyrėjai. Susirinkusi universiteto bendruomenė uždegė atminimo žvakutės, fakelus, sugiedojo Lietuvos himną.

Šios dienos minėjimas įamžino keturiolika patriotų, kurie 1991 metų sausio 13 dieną, negailėdami savo gyvybės ir atiduodami viską ką tik galėjo, paaukojo savo gyvybę kovoje už mūsų visų nepriklausomybę bei geresnę ateitį Lietuvai.

Rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė renginio metu akcentavo, kad MRU bendruomenė ir Lietuvos Nepriklausomybė yra du neatskiriami komponentai: „Mykolo Romerio universitetas gimė kartu su atkurta Nepriklausoma Lietuva. Universiteto bendruomenė labai glaudžiai susijusi su šiais ypatingais valstybei išbandymais. Ne tik atminkime, bet ir savo kasdieniniais darbais puoselėkime tai, ką turime“.