Patyriminis mokymas – neatsiejama studentų akademinio gyvenimo dalis - MRU
Naujienos

15 gruodžio, 2023
Patyriminis mokymas – neatsiejama studentų akademinio gyvenimo dalis
Teisės mokykla
Universitetas

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos studentai po paskaitų tobulino žinias patyriminio mokymosi užsiėmimuose, kuriuos vedė teisėjai, advokatai, prokurorai, teisininkai iš viešojo ir privataus sektoriaus.

Patyriminio mokymosi vakaruose studentams praktinius užsiėmimus vedė Vilniaus apygardos teismo teisėjas Valerij Lauš, Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėjas Julius Lankelis, Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Erika Pudžmytė, kiti teisės praktikai.

„Tokių neformalių užsiėmimų metu mokomės iš praktikų patirčių, pavyzdžiui, analizuojame, kaip konkrečiose bylose (teismo posėdžių metu ir už teismo pastato ribų) formuojasi teisėjo vidinis įsitikinimas, gilinamės į psichologinius tyrėjo ir prokuroro ikiteisminio tyrimo proceso niuansus, mokomės, kaip tinkamai remtis teismų praktika, kaip rasti raktinius teismų sprendimų argumentus. Žiniomis, įgūdžiais, naujais kontaktais praturtėja mūsų studentas, kuriam patyriminis mokymas MRU yra neatsiejama studijų dalis“, – teigė doc. dr.  Juozas Valčiukas.

Dėkojame MRU Teisės mokyklos partneriams už bendradarbiavimą ir dėmesį ugdant jaunuosius teisininkus.

Nuotraukų autorius Tautvydas Juknevičius.