Paskelbti Teisės mokyklos patyriminio mokymo užduoties nugalėtojai - MRU
Naujienos

12 kovo, 2021
Paskelbti Teisės mokyklos patyriminio mokymo užduoties nugalėtojai
Teisės mokykla

Jau antrus metus patyriminis mokymas į MRU Teisės mokykloje yra integruotas į studijuojamus dalykus. Baudžiamosios teisės dalyke po teisėjo mokymų bendrininkavimo tema II kurso studentija turėjo atlikti patyriminio mokymo užduotį – parašyti teismo nuosprendžio projektą pagal teisėjo pateiktą situaciją. Parašytus teismo nuosprendžių projektus vertino dėstytoja Jolita Šukytė, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valerij Lauš ir patyriminio mokymo koordinatorius Juozas Valčiukas. 

Pasak teisėjo V. Lauš, II kurso studentija nustebino savo darbais. ,,Skaitant nuosprendžius, sunku buvo patikėti, kad juos parašė pirmuosius žingsnius įdomioje teisininkų karjeroje žengiantys jaunuoliai, neįtikėtina, juk su tam tikrais dalykais, kurie būtini tinkamai įvertinti realiame gyvenime susiklosčiusią situaciją, turinčią nusikalstamos veikos požymius, ir padaryti teisiškai pagrįstas išvadas, studentai tik pradeda susipažinti, o kas bus, kai bus baigtos studijos... Siūlyčiau būsimiems darbdaviams atsisakyti būtinojo darbo pagal įgytą išsilavinimą stažo reikalavimo“, - teigė teisėjas V. Lauš. 

Atrinkti trys geriausi savo argumentacija, motyvų aiškumu ir glaustumu, loginiu minčių dėstymu ir raštvedybos  taisyklių laikymusi, pritaikytomis žiniomis iš bendrininkavimo temos, darbai. Sveikiname II kurso studentes Augustę Dumčiūtę, Kristiną Keršienę ir Laurą Stefanovič. 

Studentės pasidalijo savo įspūdžiais apie patyriminį mokymąsi Teisės mokykloje: 

Augustė Dumčiūtė: „Dalyvavimas patyriminio mokymo veiklose suteikia galimybę pažinti įvairų spektrą teisės sričių ir taip atrasti save kaip teisininką. Tai suteikia galimybę patikrinti teorines žinias praktikoje, atliekant įvairias patyrimines užduotis, pavyzdžiui, rašant teismo sprendimus. Patyriminis mokymas man tapo viena svarbiausių mokymosi proceso dalių. Dėkoju už galimybę dalyvauti, bendrauti ir tobulėti“. 

Kristina Keršienė: „Esu viena iš 3 laimėtojų MRU organizuojamo patyriminio mokymosi projekte. Esu labai dėkinga dekanės patarėjui J. Valčiukui už patyriminį mokymąsi, kurio dėka tai tapo ne tik studijų, bet ir vertinimo dalimi. Nė kiek neabejoju, kad dėka MRU taip aktyviai praktikuojamo patyriminio mokymosi, kiekvienas studentas atras savo karjeros kryptį dar vos tik įpusėjus studijoms.“ 

Laura Stefanovič: ,,Patyriminis mokymasis tapo neatsiejama studijų dalimi, net negaliu įsivaizduoti savo studijų be jo. Juk tas patyrimas, suteikia galimybę suprasti, išmokti, atrasti save, savąjį tolimesnį kelią. Nuolatinis veržimasis į priekį, štai ką man reiškia patyriminis mokymasis“.