Paskelbti Nacionalinės teisės žinių olimpiados nugalėtojai! - MRU
Naujienos

27 gegužės, 2016
Paskelbti Nacionalinės teisės žinių olimpiados nugalėtojai!
Įvykis

Gegužės 30 dieną apdovanoti pirmosios moksleivių Nacionalinės teisės žinių olimpiados nugalėtojai.

Šiemet olimpiados finale dalyvavo apie keturis šimtus 9-10 ir 11-12 klasių moksleivių iš 70 Lietuvos mokyklų ir gimnazijų. Pirmojo olimpiados turo testą visoje Lietuvoje laikė net 812 moksleiviai. Į Olimpiados finalą buvo atrinkta apie 400 iš beveik 70 Lietuvos mokyklų ir gimnazijų. Daugiausiai moksleivių į finalą pateko iš Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio miestų ir rajonų mokyklų bei gimnazijų.


Pasak Olimpiados organizatorių atstovės – Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto dekanės prof. dr. Lyros Jakulevičienės, labiausiai džiugina, kad prie šios iniciatyvos prisijungė visa Lietuvos teisininkų bendruomenė, o mokyklos ir gimnazijos taip pat aktyviai įsitraukė. „Olimpiados dalyviams pasiūlėme įdomius ir naudingus klausimus, kurie ir po šios olimpiados pravers moksleiviams, jų draugams ir net tėvams. Tikimės, jog renginys taps tradiciniu ir jau kitais metais olimpiadoje dalyvaus ne tik moksleiviai, bet ir kiti visuomenės nariai, kadangi elementariausių teisės žinių poreikis visuomenėje tik didėja“, - sakė L. Jakulevičienė.

Apdovanojimo ceremonijoje moksleivius pasveikino Lietuvos Teisingumo ministras Juozas Bernatonis, MRU Teisės fakulteto dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė, Lietuvos teisininkų draugijos pirmininkas prof. habil. dr. Vytautas Nekrošius, olimpiados ambasadorius Jurgis Didžiulis, olimpiados partneriai ir rėmėjai.

Pasak olimpiados ambasadoriaus Jurgio Didžiulio, nors teisė yra viena iš mūsų visuomenės stabilumo ramsčių, žmonėms ji dažnai atrodo nesuprantama, todėl labai svarbu ją padaryti kuo prieinamesnę.

Pirmaisiais olimpiados nugalėtojais tarp 9-10 klasių moksleivių tapo Kauno Technologijos universiteto gimnazijos moksleivis Vytautas Oniūnas (mokytojas Domas Boguševičius), tarp 11-12 klasių - Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos auklėtinis Paulius Auryla (mokytojas Paulius Bijūnas).

Antrąsias vietas tarp 9-10 klasių užėmė Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos auklėtinis Rytis Balevičius (mokytojas Petras Karčiauskas), tarp 11-12 klasių – Vilniaus Žirmūnų gimnazijos moksleivė Aurelija Diana Šukevičiūtė, (mokytoja Jūratė Varakauskienė).

Trečiąsias vietas tarp 9-10 klasių moksleivių laimėjo Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos moksleivis Kajus Šarpnickas (mokytoja Vaida Košinskienė) ir Pabradės „Ryto“ gimnazijos moksleivis Darius Varnas (mokytoja Danguolė Grincevičienė). Tarp 11-12 klasių - Ignalinos gimnazija moksleivė Agnė Smagurauskaitė (mokytojas Vitoldas Rinkevičius).

Olimpiados nugalėtojai apdovanoti vertingais prizais:teisės studijų stipendija, įsteigta tarptautinės advokatų kontoros Eversheds Saladžius, kelionė į Europos parlamentą (steigėjas –Europos Parlamento narys A. Guoga), interaktyvios karjeros dienos kartu su klase privačioje bendrovėje (PricewaterhouseCoopers), tarptautinės vasaros mokyklos ir kt.

Olimpiadą globoja Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija, rengia - Mykolo Romerio universitetas ir Lietuvos teisininkų draugija. Iniciatyvos partneriai: Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija, Generalinė prokuratūra, Lietuvos Advokatūra, Lietuvos Aukščiausiasis teismas, Lietuvos Antstolių rūmai, Lietuvos Notarų rūmai, Nacionalinė teismų administracija, Europos Parlamento narys A. Guoga, tarptautinė advokatų kontora Eversheds Saladžius, PricewaterhouseCoopers, „Transparency International“ Lietuvos skyrius.