Pasirašyta MRU ir advokatų kontoros WALLESS bendradarbiavimo sutartis - MRU
Naujienos

10 balandžio, 2024
Pasirašyta MRU ir advokatų kontoros WALLESS bendradarbiavimo sutartis
Partnerystė
Teisės mokykla
Universitetas

Mykolo Romerio universitetas (MRU) ir Baltijos šalių advokatų kontora WALLESS balandžio 8 d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekiama skatinti tarpusavio bendradarbiavimą studijų, mokslo ir iniciatyvų srityse rengiant teisės specialistus, organizuojant mokslines ir praktines konferencijas bei kitus renginius ir mokymus. Taip pat didelis dėmesys bus skiriamas studentų mentorystės programai, patirtiniam mokymui ir studentų praktikoms, remiant tarpusavio mokslo, mokymų bei profesinę veiklą.

„Glaudus bendradarbiavimas su teisės profesionalais yra svarbus užtikrinant kokybiškas teisės studijas ir pasirengimą sėkmingai profesinei karjerai.  MRU sutartis su  advokatų kontora WALLESS  yra  puikus tokio bendradarbiavimo pavyzdys, atveriantis mūsų studentams naujų galimybių“, - teigia MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

„Nepaprastai džiaugiamės, kad galime prisidėti prie jaunųjų teisininkų ugdymo ir bendromis jėgomis kelti teisinių žinių kartelę, atitinkančią pasaulinius kokybės standartus. Jų stiprybė yra ir mūsų stiprybė, todėl tikime, kad šis bendradarbiavimas su MRU atvers naujų galimybių visiems,“ - sako WALLESS Lietuvos biuro vadovaujančioji partnerė Dovilė Burgienė.

Bendradarbiavimo įtvirtinimas – puiki galimybė sudaryti sąlygas universiteto studentams atlikti praktiką advokatų kontoroje, skelbti konkursus į laisvas darbo vietas įmonėje bei vykdyti kitas veiklas, prisidėsiančias prie glaudesnio bendradarbiavimo ir  sklandaus studentų karjeros kelio.

MRU Teisės mokyklos dekanės prof. dr. Lyros Jakulevičienės teigimu, ši bendradarbiavimo sutartis konsoliduoja WALLESS ir MRU Teisės mokyklos bendradarbiavimo praktiką per pastaruosius keletą metų: keli MRU absolventai prisijungė prie šios kontoros, įgyvendinti bendri teminiai renginiai ir studentų karjeros iniciatyvos.

Baltijos šalyse veikiančios advokatų kontoros WALLESS biurai, įsikūrę Vilniuje, Rygoje, Taline ir Tartu, jungia daugiau kaip 150 teisės profesionalų, įskaitant aukščiausio lygio teisininkus – partnerius – visose pagrindinėse verslo teisės srityse. WALLESS komanda teikia specializuotas verslo teisės paslaugas visame regione, didžiausias pajėgas telkdama įmonių įsigijimų ir susijungimų, kapitalo rinkų, bankininkystės ir finansų, finansinių technologijų, komercinės veiklos ir reguliuojamų industrijų, nekilnojamojo turto, mokesčių, ginčų sprendimo bei valstybės institucijų tyrimų ir baudžiamosios atsakomybės srityse.