Norintys studijuoti MRU magistrantūroje turėtų suskubti – dokumentų pateikimui liko diena - MRU
Naujienos

19 rugpjūčio, 2021
Norintys studijuoti MRU magistrantūroje turėtų suskubti – dokumentų pateikimui liko diena
Universitetas
Studijos

Pasibaigė pagrindinis ir papildomas priėmimo etapas į studijas Mykolo Romerio universitete (MRU). Norintieji studijuoti MRU magistrantūros studijų programose gali dalyvauti šiuo metu vykstančiame institucinio priėmimo etape, kai prašymas studijuoti yra teikiamas tiesiogiai universitetui.

Studijos – lietuvių ir anglų kalbomis

Papildomas institucinis priėmimas į magistrantūros studijas vykdomas iki rugpjūčio 20 d. 15 val. Galima rinktis iš visų skelbiamų magistrantūros studijų programų sąrašo, jame – 36 programos lietuvių kalba ir 11 programų anglų kalba. Tiesa, stojantieji šiame etape gali kandidatuoti tik į valstybės nefinansuojamas studijų vietas.

„Šiemet išaugus stojančiųjų į valstybės finansuojamas vietas skaičiui, šiuo metu galime pasiūlyti studijas valstybės nefinansuojamose vietose. Suprantame, kad padidėjus studijų kainoms valstybės nefinansuojamos studijos taps nemaža finansine našta studentams ir juos finansiškai remiantiems tėvams ar kitiems asmenims. Todėl MRU siūlo lanksčias mokėjimo už studijas galimybes, kai studijų įmokas galima atidėti ar mokėti dalimis. Studentai taip pat gali gauti įvairias universiteto ar valstybės skiriamas stipendijas, kitokią finansinę paramą studijų metu“, – komentuoja MRU vicerektorė akademiniams reikalams prof. dr. Regina Valutytė.

Kviečiamųjų studijuoti į MRU magistrantūros studijų programas sąrašas bus skelbiamas rugpjūčio 23 d. 13 val.

Programų pasirinkimo tendencijos nekinta

Šiemet stojančiųjų į magistrantūros studijas, lyginant su praėjusiais metais, skaičius nebedidėjo, tačiau pasirenkamų programų tendencijos išlieka panašios. Tarp populiariausių programų – „Lyderystė ir pokyčių vadyba“ (1-oje vietoje šiemet) bei „Baudžiamoji teisė ir kriminologija“ (3-oje vietoje šiemet). Studijų programa „Socialinis darbas“ iš 8 vietos pagal populiarumą praėjusiais metais šiemet šoktelėjo į 2 vietą.

Stebint šalies rinkos tendencijas matoma, kad magistro diplomą turintys asmenys gauna net 30 proc. didesnį atlygį nei asmenys baigę tik bakalauro studijas.

„Studijos aukštesnėje, magistro, pakopoje nereiškia, kad dar kelerius metus teks neįsitraukti į darbo rinką. Absoliuti dauguma MRU magistro studentų yra dirbantys, todėl studijos organizuojamos taip, kad studentai galėtų suderinti studijas su darbine veikla. Taikome lanksčius, prie dirbančiųjų pritaikytus studijų modelius, pavyzdžiui, dalyje magistro programų užsiėmimai vyksta vakarais, dalyje studijuojama ir šeštadieniais. Taip pat visose magistro studijų programose taikome mišrų studijų modelį, kai yra derinamas nuotolinis ir kontaktinis darbas, o dalyje programų užtikrinamos ir hibridinės studijos, kuomet studentams, negalintiems atvykti į užsiėmimus, sudaroma galimybė dalyvauti juose nuotoliniu būdu“, – populiarias stojančiųjų baimes išsklaido Akademinių reikalų centro vadovė doc. dr. Inga Daukšienė.

MRU tyrė, kad net 4 iš 5 magistrantūros studentų studijas šiame universitete rekomenduotų ir kitiems. Daugiau informacijos apie papildomo institucinio priėmimo į magistrantūros studijas etapą rasite čia.

Mykolo Romerio universitetas – didžiausias Lietuvoje specializuotas socialinių mokslų universitetas, kurio ryškiausi studijų ir mokslo komponentai yra teisė, visuomenės saugumas ir viešasis valdymas. Universitetas turi pajėgius ir reikšmingus edukologijos, ekonomikos, humanitarinių mokslų, komunikacijos, politikos, psichologijos, sociologijos, vadybos branduolius. Universitete studijuoja apie 6300 studentų ir klausytojų.