Nepavyko su egzaminais – galimybė studijuoti išlieka - MRU
Naujienos

10 gegužės, 2024
Nepavyko su egzaminais – galimybė studijuoti išlieka
Universitetas

Mykolo Romerio universitetas (MRU) suteikia galimybę abiturientams, kuriems pritrūko konkursinio balo, patekti į savo svajonių studijų programą, neprarandant metų, siekti savo tikslų universitetinėse studijose. Kitiems – progą išbandyti keletą studijų dalykų iš skirtingų studijų programų ir atrasti savo talentus vienoje iš jų. Tokias galimybes suteikia klausytojo statusas.  

„Sulaukiame vis daugiau užklausų dėl klausytojo statuso. Galimybė tapti klausytoju yra ypač patraukli abiturientams, kuriems nepavyko tinkamais balais išlaikyti vieno ar kito egzamino, taip pat tiems, kurie dar dvejoja dėl karjeros krypties“, – pasakoja MRU Nacionalinio priėmimo grupės vadovas Saulius Bugailiškis. 

Pasak S. Bugailiškio, klausytojas studijuoja tuos pačius studijų dalykus ir dalyvauja paskaitose kaip ir programos studentas. Jeigu klausytojas norės tapti studentu, jam reikės pagerinti valstybinių brandos egzaminų rezultatus ir atitikti kitus reikalavimus, skelbiamus stojimo į universitetą metais. Tapus pirmakursiu, bus taikomos studijuotų dalykų užskaitymo procedūros ir priklausomai nuo užskaitytų studijų dalykų, studentas gali būti perkeliamas į aukštesnį kursą. 

Klausytojai, pretenduojantys išklausyti pirmosios pakopos studijų dalykus (jų grupes), privalo turėti vidurinį išsilavinimą. Klausant studijų dalyko (jų grupės), dėstomo anglų kalba, būtina turėti ne žemesnį nei B2 šios kalbos mokėjimo lygį.

Asmuo, pageidaujantis tapti klausytoju, turi atsiųsti visus reikalingus dokumentus ne vėliau nei likus 10 dienų iki kiekvieno semestro pradžios.

Daugiau informacijos: https://www.mruni.eu/priemimo-taisykles-bakalauro-studijos/turi-klausimu-susisiek/