Naujuoju MRU Tarybos pirmininku išrinktas prof. dr. Egidijus Jarašiūnas - MRU
Naujienos

28 vasario, 2020
Naujuoju MRU Tarybos pirmininku išrinktas prof. dr. Egidijus Jarašiūnas

Vasario 27 d. Mykolo Romerio Universiteto naujoji Taryba susirinkusi į pirmąjį posėdį Tarybos pirmininku išrinko Kovo 11-osios Akto signatarą, buvusį Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo bei Europos Sąjungos Teisingumo Teismo teisėją prof. dr. Egidijų Jarašiūną, kuris pakeitė nuo 2015 metų Tarybai vadovavusią Romą Žakaitienę.  

Naujojo Tarybos pirmininko teigimu, visos MRU bendruomenės tikslas yra vienas – Universiteto žengimas pirmyn, nuosekliai prisidedant prie valstybės švietimo sistemos reformos tikslų įgyvendinimo. „Reikia užtikrinti tęstinumą ir negriauti to, kas veikia gerai, toliau svarbu nuolat eiti Universiteto stiprinimo keliu, reaguojant į besikeičiančią aplinką bei atliepiant kylančius studijų ir mokslo iššūkius, – pabrėžė E. Jarašiūnas. Tarybos pirmininkas akcentavo, kad pačiu svarbiausiu prioritetu visada turi išlikti mokslo ir mokymo kokybė. „Būtent šių tikslų ir sieks naujoji Taryba, vadovaudamasi tarpusavio konstruktyvių diskusijų, nuoseklaus bendradarbiavimo su MRU Senatu, rektore bei kitais asmenimis principais“, – sakė E. Jarašiūnas.  
 
Posėdžio metu Taryba taip pat svarstė 2020 m. biudžeto sąmatas. Svarbu pažymėti, jog universiteto biudžetas išlieka subalansuotas ir 2020 m. planuojamas pajamų augimas. Tai leis kitais metais atlikti bendrabučių renovaciją, bus investuojama į institucijos administravimo procesų efektyvumo užtikrinimą. Primename, jog su Tarybos darbotvarkėmis ir naujienomis apie Tarybos veiklą galima susipažinti MRU internetiniame puslapyje naudojantis vidiniu MRU tinklu, o kitus aktualius dokumentus galima rasti MRU teisės aktų informacinėje sistemoje.