Nacionaliniame reitinge MRU išlaiko aukštas pozicijas pagal konkuravimą tarptautinėje studijų erdvėje - MRU
Naujienos

12 gegužės, 2021
Nacionaliniame reitinge MRU išlaiko aukštas pozicijas pagal konkuravimą tarptautinėje studijų erdvėje

Paskelbtame žurnalo „Reitingai“ instituciniame universitetų reitinge Mykolo Romerio universitetas išlaiko aukštas pozicijas pagal konkuravimą tarptautinėje studijų erdvėje ir yra vienas iš socialinių mokslų lyderių Lietuvoje.

Vertinant universitetų konkuravimą tarptautinėje studijų erdvėje, į reitingą rengėjai įtraukė užsienio kalba dėstomų akredituotų programų, akredituotų jungtinių programų skaičius, taip pat universitete studijuojančių užsienio studentų, pagal „Erasmus“ akademinių mainų programą atvykusių ir išvykusių studentų statistiką, akademinio personalo mainų, akademinių darbuotojų užsieniečių rodiklius.  

Šiemet MRU gavo geriausius įvertinimus pagal akredituotų jungtinių su užsienio universitetais („join degree“) studijų programų santykį palyginus su visomis akredituotomis studijų programomis. Universitetas pateko tarp lyderių vertinant pirmos pakopos užsienio studentų, studijuojančių visą studijų programą ir siekiančių mokslo laipsnio palyginus su visais pirmos pakopos ir vientisųjų studijų studentų skaičiumi. Taip pat – ir pagal antros pakopos ir laipsnio nesuteikiančių, rezidentūros studijų programų studentų užsieniečių, studijuojančių visą studijų programą ir siekiančių mokslo laipsnio santykį su visais antros pakopos ir laipsnio nesuteikiančių, rezidentūros studijų programų studentų skaičiumi. Universitetas pademonstravo puikius rezultatus ir pagal akademinio personalo mainų bei akademinių darbuotojų užsieniečių, dirbančių nuolatos santykio su visais dėstytojais, rodiklius.

Universiteto tarptautiškumas, „tarptautiškumo namuose“ skatinimas ir toliau išlieka prioritetu universiteto veikloje. 2021 metais padidėjo studijų programų anglų kalba skaičius – šiemet universitetas siūlo 11 pirmos pakopos ir net 20 antros pakopos studijų programas.

Universitetas siūlo ne tik programas anglų kalba, kuriose studijuoja jaunuoliai iš viso pasaulio, bet ir dvigubo diplomo programas, kurias veda dėstytojai iš diplomą teikiančio užsienio universiteto, o tokios studijos studentams suteikia galimybių įgyti reikalingų profesinių kompetencijų ir įgūdžių, sėkmingai įsitraukti ne tik į nacionalinę, bet ir tarptautinę darbo rinkas.

MRU ir toliau didelį dėmesį skirs į tarptautinę akademinę karjerą orientuotų dėstytojų ir mokslininkų rengimui, taip pat jų įsitraukimui į tarptautinę mokslo erdvę,  aktyviai skatina doktorantūros tarptautiškumą.