Mykolo Romerio universitetui įteikta Korėjos Respublikos ambasados padėka už diplomatinių ryšių palaikymą ir plėtrą - MRU
Naujienos

1 birželio, 2016
Mykolo Romerio universitetui įteikta Korėjos Respublikos ambasados padėka už diplomatinių ryšių palaikymą ir plėtrą
Įvykis

Diplomatinių Pietų Korėjos ir Lietuvos santykių 25-erių metų jubiliejaus proga Mykolo Romerio universitetui įteikta Korėjos Respublikos ambasados padėka už diplomatinių ryšių palaikymą ir plėtrą tarp Korėjos ir Lietuvos.

Padėką Pietų Korėjos ambasados, įsikūrusios Varšuvoje, ambasadorius Ji-in Hong įteikė Mykolo Romerio universiteto rektoriui doc. dr. Algirdui Monkevičiui. Didžiuojamės šia Pietų Korėjos ambasados padėka. Mykolo Romerio universiteto Karaliaus Sedžiongo institutas jau antrus metus visiems norintiems organizuoja intensyvius korėjiečių kalbos kursus, supažindina su Pietų Korėjos kultūra, organizuoja įvairius kultūrinius renginius, kurie sulaukia didžiulio ne tik universiteto akademinės bendruomenės, bet ir socialinių partnerių bei visuomenės susidomėjimo.

Taip pat šiemet maksimaliai galimam 3 metų laikotarpiui akredituota ir naują Mykolo Romerio universiteto BMS ir Dongseo universiteto parengtą jungtinė magistrantūros studijų programa „Informatika ir vaizdo turinys“.

Jungtinėje magistrantūros studijų programoje „Informatika ir vaizdo turinys“ studijos truks 2 metus, o šios programos išskirtinumas – paskutinių 1 metų studijos Pietų Korėjoje. Ši analogų Baltijos, Rytų ir Vidurio Europos šalių aukštojo mokslo rinkose neturinti studijų programa informatikos kryptyje bus vykdoma anglų kalba.

Studijų programa skirta vaizdo efektų kūrimu skaitmeninei animacijai, žaidimams ir kitais vaizdo turinio modeliavimo sprendimais besidomintiems studentams iš įvairių pasaulio valstybių, orientuotiems į perspektyvias, tarpdisciplinines studijas Lietuvoje ir Pietų Korėjoje bei norintiems gerai pažinti patrauklias Azijos rinkas.