Mykolo Romerio universiteto rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė išrinkta Tarptautinės universitetų asociacijos viceprezidente - MRU
Naujienos

17 kovo, 2023
Mykolo Romerio universiteto rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė išrinkta Tarptautinės universitetų asociacijos viceprezidente
Mokslas
Rektorė
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė

Kovo 16-17 dienomis Paryžiuje vykusiame Tarptautinės universitetų asociacijos (angl. International Association of Universities – IAU) administravimo valdybos posėdyje Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė išrinkta IAU viceprezidente. Ji kuruos vieną iš prioritetinių IAU veiklos krypčių – tarptautiškumą.  

„Skatindami universitetų tarptautiškumą, siekiame, kad būtų tinkamai reprezentuojama tautų ir kultūrų įvairovė, sudaromos lygios išsilavinimo galimybės visiems”, – pabrėžė IAU viceprezidentė prof. dr. I. Žalėnienė. – „Tarptautiškumas ugdo studentų ir visos akademinės bendruomenės atsakomybę už pasaulio ateitį, padeda dalytis mokslo laimėjimais ir patirtimi, kad galėtume drauge įveikti kylančius iššūkius, rasti vietos bendruomenėms ir bendram gėriui svarbius sprendimus ir taip prisidėti prie Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslų“.

UNESCO būstinėje Paryžiuje MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė kartu su kitais IAU valdybos nariais aptarė asociacijos veiklą ir aktualias švietimo problemas su UNESCO Generalinio sekretoriaus padėjėja švietimui Stefania Giannini, prie UNESCO akredituotais diplomatais, tarp jų – Lietuvos ambasadore prie UNESCO Jolanta Balčiūniene, IAU prezidentu prof. Andrew Deeks ir IAU sekretoriato darbuotojais.

IAU valdybos posėdyje apsvarstyta 2022 m. veiklos ataskaita, IAU veiklos strategija iki 2030 metų ir 2023-2026 metų veiklos planas, įgyvendinant vertybėmis grįstos lyderystės, tarptautiškumo, aukštojo mokslo indėlio į darnią plėtrą ir skaitmeninės transformacijos prioritetus.    

Daugiau kaip 70 metų aktyviai veikianti Tarptautinė universitetų asociacija (IAU) padeda įgyvendinti UNESCO ir Jungtinių Tautų darbotvarkes aukštojo mokslo srityje ir skleidžia gerąją praktiką savo partnerių tinkle, palaiko tarptautinį dialogą pasaulinėje aukštojo mokslo erdvėje. IAU jungia daugiau kaip 600 universitetų ir nacionalinių universitetų rektorių konferencijų iš daugiau kaip 120 valstybių. MRU dalyvauja Asociacijos veikloje nuo 2004 m., MRU rektorė I. Žalėnienė 2016 m. buvo išrinkta IAU valdybos nare, 2022 m. IAU valdybos nare ji išrinkta antram terminui.   

Dalyvavimas Asociacijos veikloje suteikia plačias galimybes pristatyti pasauliui Lietuvos aukštojo mokslo potencialą. Aktyviai plėtodamas partnerystes su užsienio universitetais ir vykdydamas tarptautiškumo strategiją, MRU siekia tapti lyderiaujančiu socialinių mokslų universitetu Lietuvoje ir regione.