Mykolo Romerio universitete - Mokslo ir žinių dienos minėjimo renginiai (foto albumas) - MRU
Naujienos

27 rugpjūčio, 2018
Mykolo Romerio universitete – Mokslo ir žinių dienos minėjimo renginiai (foto albumas)

Rugsėjo 3-ąją universiteto pirmakursiai, esami studentai, visa akademinė bendruomenė rinkosi pasitikti naujuosius mokslo metus. Studentus pasveikino Mykolo Romerio universiteto Rektorius doc. dr. Algirdas Monkevičius ir universiteto studentų atstovybės MRUSA Prezidentė Kamilė Salickaitė, buvo pristatyti fakultetų dekanai, prodekanai. Vėliau Teisės fakulteto lektorius Juozas Valčiukas pravedė pirmąją šių mokslo metų paskaitą. Po jos pirmakursiai turėjo progą susipažinti su savo fakultetais, dėstytojais.
Vėliau įvyko iškilmingas Senato posėdis, kuriame dalyvavo nemažai garbingų svečių – Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, LR Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Rimvydas Norkus, Konstitucinio Teismo teisėjas Gediminas Mesonis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius, signataras Česlovas Juršėnas, Seimo narys Gediminas Kirkilas, kiti svečiai ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų šalių.
Konstitucinio teismo pirmininkas Dainius Žalimas pavadino Mykolo Romerio universitetą Laisvės universitetu, kuris išaugo kartu su Lietuva, be kurio nebūtų konkurencijos ir paskatų tobulėti.
Senato posėdyje apsigynusiems daktaro disertacijas buvo įteikti daktaro laipsnio diplomai, profesorių, docentų atestatai, apdovanoti geriausių mokslo darbų ir monografijų autoriai, pagerbti geriausi universiteto darbuotojai.