Mykolo Romerio universitete ir Vilniaus Karaliaus Sedžiongo institute lankėsi Korėjos Respublikos ambasadorius J. E. Hoon-min Lim - MRU
Naujienos

3 vasario, 2023
Mykolo Romerio universitete ir Vilniaus Karaliaus Sedžiongo institute lankėsi Korėjos Respublikos ambasadorius J. E. Hoon-min Lim
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
KSI Vilnius

2023 m. vasario 1 d. Mykolo Romerio universitete ir Vilniaus Karaliaus Sedžiongo institute (KSI Vilnius) lankėsi Korėjos Respublikos ambasadorius J. E. Hoon-min Lim, reziduojantis Varšuvoje. Vizito metu ambasadorių priėmė vicerektorė akademiniams reikalams prof. dr. Regina Valutytė, Tarptautiškumo tarnybos vadovė Audra Dargytė Burokienė, Karaliaus Sedžiongo instituto direktorė doc. dr. Lora Tamošiūnienė ir instituto atstovai.

Universitetas puoselėja itin glaudų bendradarbiavimą su Pietų Korėjos akademine bendruomene: ne tik plėtoja akademinius mainus, rengia ir vykdo bendras studijų programas, bet ir strategiškai stiprina korėjiečių kalbos, kultūros ir visuomenės pažinimą Lietuvoje. MRU kartu su Dongseo universitetu (Pietų Korėja) 2014 m. įkūrė Karaliaus Sedžiongo institutą Vilniuje – tuo metu pirmąjį tokį institutą Šiaurės Europoje. Vilniaus Karaliaus Sedžiongo institute galima mokytis korėjiečių kalbos, susipažinti su šios šalies kultūra, istorija, tradicijomis.

Šiuo metu MRU vykdomos unikalios Lietuvoje bakalauro studijų programos: Vertimas ir redagavimas (galima pasirinkti korėjiečių kalbą), Dalykinė anglų ir kita užsienio k. (taip pat galima pasirinkti korėjiečių kalbą). MRU studentai turi galimybę mokytis korėjiečių kalbos užsienio universitetuose, su kuriais pasirašytos bendradarbiavimo sutartys: Latvijos universitetu (Latvija), Talino universitetu (Estija), Adomo Mickevičiaus universitetu (Lenkija), Palacky universitetu (Čekija). Jau ne vienerius metus su Dongseo universitetu sėkmingai įgyvendinama dvigubo diplomo studijų programa Žaidimų kūrimas ir skaitmeninė animacija. Studijuojantys pagal šią programą dvejus metus praleidžia Lietuvoje, dvejus – Pietų Korėjoje.