Mykolo Romerio universitetas – vienintelis Lietuvos universitetas, įvertintas pasaulio tvariausių reitinge - MRU
Naujienos

31 gruodžio, 2021
Mykolo Romerio universitetas – vienintelis Lietuvos universitetas, įvertintas pasaulio tvariausių reitinge
Universitetas
Tvarumas
Rektorė

„UI Greenmetric“ kasmet skelbia tarptautinį universitetų tvarumo rodiklių reitingą. Universitetams suteikiamas įvertinimas atspindinti jų pastangas sumažinti universiteto ekologinį pėdsaką, švietimą tvarumo klausimais bei mokslinius tyrimus šioje srityje. Šiais metais buvo reitinguojami 956 pasaulio universitetai iš 84 šalių, pagal indėlį ir poveikį tokioms sritims kaip: mokslas ir studijos, infrastruktūra, energetika, klimato kaita, atliekų rūšiavimas, vandens ir transporto naudojimas. Mykolo Romerio universitetas (MRU) 2021 m. yra vienintelis „UI GreenMetric“ vertinamas Lietuvos universitetas ir užima  197 vietą tarp tvariausių universitetų Europos regione. 

„Žinoma, kad aukštos vietos tvarumo tarptautiniuose reitinguose nėra galutinis universiteto tikslas, bet tai padeda įvertinti mūsų pažangą bei išskirti aspektus, kur dar galime pasitempti. Labai džiaugiuosi šiuo MRU bendruomenės bendrų pastangų įvertinimu, kuris rodo, kad esame daug pasiekęs tvarumo srityje universitetas ir galime didžiuotis patekdami tarp geriausiųjų. Esame išskirtiniai Lietuvoje, sieksime dar labiau stiprinti tvarumo iniciatyvas šalyje ir regione“, – sako MRU rektorė prof. Inga Žalėnienė.

MRU turi patvirtintą 2021-2023 m. darnios veiklos strategiją. Šiemet beveik 8 % visų universiteto viešųjų pirkimų buvo žalieji, organizuoti 6 mokslo, virš 20 savanorystės, labdaros ir visuomeninių iniciatyvų darnaus vystymosi tikslų tema, 4 % sumažėjo elektros ir 19 % elektros suvartojimas, beveik 40 % atliekų rūšiuojama, iki minimalaus kiekio sumažintas popieriaus ir plastiko naudojimas, įrengta beveik 50 dviračių stovėjimo vietų ir elektromobilių įkrovos įrangos vieta, pasirašyta sutartis dėl saulės energijos parko įrengimo ant Universiteto pastatų stogų.

„UI GreenMetric“ yra kasmetinis tarptautinis pagal specifinę metodologiją atliekamas universitetų tvarumo rodiklių reitingas. Universitetams suteikiamas įvertinimas, atspindintis jų pastangas sumažinti universiteto ekologinį pėdsaką kasdieninėje veikloje ir studijas bei mokslinius tyrimus tvarumo srityje.