Mykolo Romerio universitetas telkia savo alumnus ir stiprina bendradarbiavimą su Utenos rajono savivaldybe - MRU
Naujienos

2 kovo, 2023
Mykolo Romerio universitetas telkia savo alumnus ir stiprina bendradarbiavimą su Utenos rajono savivaldybe
Bendruomenė
Mokslas
Rektorė
Įvykis
Universitetas
Studijos

Kovo 1 dieną Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovai aptarė naujas bendradarbiavimo sritis su Utenos rajono savivaldybės ir švietimo įstaigų vadovais, supažindino su studijų ir mokslo naujovėmis universitete ir pakvietė rajone dirbančius MRU alumnus aktyviai bendradarbiauti su savo Alma Mater, perduodant savo žinias ir patirtį jaunajai kartai.

„Jau ne vienerius metus prasmingai bendradarbiaujame su Utenos rajono švietimo įstaigomis, tačiau norime plėsti ir gilinti šį bendradarbiavimą. Universitetas yra pasirengęs prisidėti prie teigiamų socialinių ir ekonominių permainų regionuose, ruošdamas profesionalus, galinčius ne tik sėkmingai įsilieti į darbo rinką, bet ir inicijuoti socialines inovacijas“, – sakė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, lankydamasi Utenos rajono savivaldybėje.

Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, mero patarėjas Henrikas Zabiela, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, Utenos švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė su MRU rektore prof. dr. Inga Žalėniene, Viešojo saugumo akademijos dekane Snieguole Matuliene ir Nacionalinio priėmimo grupės vadovu Sauliumi Bugailiškiu aptarė abipusiai naudingo bendradarbiavimo sritis, rajonui reikalingų specialistų rengimo ir perkvalifikavimo bei motyvavimo grįžti dirbti į gimtąjį miestą klausimus.

Sutarta parengti išsamų informacinį paketą apie Utenos rajono savivaldybės programas, motyvuojančias grįžti į gimtąjį miestą. Šią informaciją MRU galės pateikti ne tik uteniškiams studentams, bet ir MRU studentams iš viso Aukštaitijos regiono. Taip pat numatyta parengti naują bendradarbiavimo sutartį.

Po susitikimo su savivaldybės vadovais MRU atstovai lankėsi Utenos Dauniškio gimnazijoje, kurios gimnazistai išklausė MRU Nacionalinio priėmimo grupės vadovo S. Bugailiškio paskaitą „5 ateities kūrimo žingsniai“ ir atsakė į moksleivių klausimus. MRU atstovai taip pat lankėsi Utenos regioniniame STEM atviros prieigos centre ir Utenos kolegijoje.

Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“ MRU alumnai susitikime su savo Alma Mater atstovais pasidalijo įspūdžiais apie savo studijas MRU. Dauguma į MRU alumnų renginį atvykusių uteniškių yra baigę teisės, viešojo administravimo, vadybos, filologijos ir socialinio darbo studijas. MRU karjeros centro vadovė Laimutė Kodienė supažindino su specialiai alumnams sukurtomis inovacijomis, galimybėmis įsitraukti į MRU bendruomenės gyvenimą, dalyvaujant mentorystės ir kitose programose. Didelio dėmesio susilaukė ir MRU doc. dr. Mariaus Laurinaičio paskaita apie teisinius iššūkius kripto valiutų rinkoje.

MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė kvietė alumnus aktyviai prisidėti prie jaunosios „riomeriečių“ kartos ugdymo ir dalyvauti MRU bendruomenės veikloje, burtis į alumnų klubą.