Mykolo Romerio universitetas siūlo šiauliečiams perspektyvius ateities kūrimo žingsnius - MRU
Naujienos

14 kovo, 2024
Mykolo Romerio universitetas siūlo šiauliečiams perspektyvius ateities kūrimo žingsnius
Alumni

Kovo 13 d. Mykolo Romerio universiteto (MRU) delegacija lankėsi Šiaulių miesto savivaldybėje, Juliaus Janonio gimnazijoje ir susitiko su šiame mieste dirbančiais MRU alumnais.

MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė su Šiaulių vicemeru Justinu Švėgžda aptarė perspektyvias bendradarbiavimo kryptis, miesto švietimo, verslo, kultūros įstaigoms reikalingų specialistų rengimą ir kvalifikacijos tobulinimą, galimybes atlikti miestui aktualius socialinių ekonominių problemų tyrimus.

„Mūsų universitetas vertina bendradarbiavimą su Lietuvos savivaldybėmis, kuris padeda mažinti sostinės ir regionų atskirtį ir prisidėti prie darnios regionų raidos“, - sakė MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė. Ji pažymėjo, kad kasmet vis daugiau šiauliečių renkasi studijas MRU – didžiausiame specializuotame Lietuvos socialinių mokslų universitete, pasižyminčiame tarptautiškumu, tvarumu ir inovatyviomis studijų programomis.

Rektorė taip pat apsilankė Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje, susitiko su mokyklos direktoriumi Sauliumi Vaivada, mokytojais ir moksleiviais. Paskaitą gimnazistams „Penki ateities kūrimo žingsniai“ skaitė MRU Nacionalinio priėmimo grupės vadovas Saulius Bugailiškis. Jis taip pat pristatė 2024 m. studijų programas, priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas naujoves bei atsakė į rūpimus klausimus.

Šiaulių Fotografijos muziejuje MRU delegacija susitiko su universiteto alumnais, kalbėjosi apie studijų laikus, prisiminė kurso draugus ir dėstytojus.

„Šiandieną MRU atvyko pas jus, mūsų brangieji alumnai, nes mums labai svarbu išsaugoti ryšį su Jumis ir jį puoselėti“, - sakė rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, pažymėdama, kad per 34 savo gyvavimo metus MRU transformavosi ir tapo vienu didžiausių Lietuvos socialinių mokslų universitetu, atviru pokyčiams ir naujovėms.

MRU alumnai turėjo galimybę pamatyti sudėtingas gyvenimiškas situacijas atskleidžiantį dokumentinį filmą „Būsiu su Tavimi“ ir padiskutuoti su šio filmo heroje, MRU alumne, psichologe Valija Šap.

Vakaronę moderavusi MRU Viešojo saugumo akademijos dekanė prof. dr. Snieguolė Matulienė ir Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė supažindino alumnus su galimybėmis aktyviau įsitraukti į mentorystę, patyriminius mokymus ir kitas savo Alma Mater veiklas.