Mykolo Romerio universitetas plečia partnerių ratą Taivane - MRU
Naujienos

19 liepos, 2022
Mykolo Romerio universitetas plečia partnerių ratą Taivane
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Rektorė

Šiandien Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė pasirašė naują bendradarbiavimo sutartį su Tunghai universiteto (angl. Tunghai University) prezidentu prof. dr. Kuo-en Chang. Tunghai universitetas – jau trečiasis MRU partneris Taivane.  

MRU ir Tunghai universitetus sieja panašios darnios plėtros ir universitetų socialinės atsakomybės vizijos, giminingos studijų ir tyrimų kryptys bei noras konkrečiais darbais prisidėti prie Lietuvos ir Taivano bendradarbiavimo skatinimo. Pasirašytoji sutartis įgalins universitetus organizuoti studentų ir dėstytojų mainus, mokslo renginius ir projektus, dalintis patirtimi ir inovacijomis – įgyvendinant universitetų darnios plėtros siekius.

MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė pabrėžė, kad tvirtas abipusiai naudingo bendradarbiavimo pagrindas yra bendros laisvės, demokratijos, įstatymo viršenybės, pilietinių teisių, socialinio teisingumo ir žmogiškojo orumo vertybės.

„Esu tikra, kad galime sutelkti pastangas bendram tikslui – suteikti geriausius standartus atitinkantį išsilavinimą, atveriantį langą į tvarią ateitį mūsų jaunajai kartai ir visai visuomenei“, – sakė MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė.

MRU partnerystė su Tunghai universitetu užsimezgė Lietuvos-Taivano aukštojo mokslo forume, kuriame prof. dr. I. Žalėnienė pasidalino įžvalgomis bei gerąja praktika, kaip aukštasis mokslas prisideda prie darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo. Nuotolinį forumą apie Taivano ir Lietuvos universitetų bendradarbiavimo prioritetus ir galimybes gegužės mėn. surengė Lietuvos universitetų rektorių konferencija ir Taivano tarptautinio bendradarbiavimo aukštojo mokslo srityje fondas (angl. Foundation for International Cooperation in Higher Education of Taiwan (FICHET).

Bendradarbiavimo diskusijoje dalyvavo Tunghai universiteto viceprezidentas dr. Jo-Shu Change, tarptautinių reikalų vadovė dr. Min-Hsun Liao, pavaduotoja dr. I-Jung Grace Lu,  MRU vicerektorė akademiniams reikalams prof. dr. Regina Valutytė, rektorės patarėja tarptautiniams ryšiams ir komunikacijai Violeta Gaižauskaitė, tarptautiškumo tarnybos vadovė Audra Dargytė Burokienė.