Mykolo Romerio universitetas pagal tarptautinį reitingų vertinimą kyla aukštyn - MRU
Naujienos

16 gruodžio, 2020
Mykolo Romerio universitetas pagal tarptautinį reitingų vertinimą kyla aukštyn

Atnaujintame „QS University Rankings: Emerging Europe and Central Asia, EECA) reitinge pozicijas pagal įvairius parametrus gerino Mykolo Romerio universitetas.

Nuo 2018 metų universitetas šiame reitinge kasmet kyla aukštyn. Palyginus su pernai metais  universitetas pagerino savo rezultatą per 10 pozicijų ir šiuo metu užima 132 vietą tarp 400 reitingavimo kriterijus atitikusių Rytų ir Vidurio Europos ir Centrinės Azijos universitetų.

Palyginus su praėjusiais metais universitetas ženkliai pagerino savo pozicijas akademinės reputacijos vertinime. Universitetas taip pat kilo pagal darbdavių vertinimą, mokslų daktaro laipsnį turinčių akademikų skaičių, mokslinių darbų citavimo rodiklius, tarptautiškumą, užsienio studentų skaičių, matomumą internete.

Aukščiausius įvertinimus (84,5 taško iš 100 galimų) MRU gavo už citavimo „Scopus“ mokslo duomenų bazėje rodiklius, tarptautiškumą (65 taškai) bei mokslų daktaro laipsnį turinčių akademikų skaičių (53 taškai).

Lyginant su kitais Lietuvos universitetais MRU yra antras pagal citavimo „Scopus“ mokslo duomenų bazėje rodiklius bei pagal patrauklumą užsienio studentams, treti – pagal mokslų daktaro laipsnį turinčių akademikų skaičių.

EECA reitingas vertina Rytų ir Vidurio Europos ir Centrinės Azijos universitetus. Šis reitingas sudaromas pagal pasaulinio „QS World University Rankings“ rodiklius pridedant papildomų vertinimo kriterijų.