Mykolo Romerio universitetas aukštai įvertintas QS pasaulio universitetų tvarumo reitinguose - MRU
Naujienos

6 gruodžio, 2023
Mykolo Romerio universitetas aukštai įvertintas QS pasaulio universitetų tvarumo reitinguose
Universitetas
Tvarumas
Reitingai

Tarptautinė universitetų reitingavimo agentūra „QS World University Rankings: Sustainability“ skelbia pasaulio aukštojo mokslo institucijų tvarumo rodiklių reitingus, kuriuose pirmą kartą įvertintas ir Mykolo Romerio universitetas (MRU). Šiais metais buvo reitinguojami 1397 pasaulio universitetai, iš jų 493 Europos universitetai pagal indėlį tokioms sritims kaip aplinkosauginis poveikis (institucinis tvarumas, moksliniai tyrimai ir studijos), socialinis poveikis (lygios galimybės, švietimo poveikis, sveikata ir gerovė, įsidarbinimas, žinių perdavimas) ir universiteto valdymas.  MRU skirta 268 vieta Europoje ir 637 vieta pasaulyje.  Aukščiausiai vertintos tokios sritys kaip moksliniai tyrimai ir studijos aplinkosaugos srityje, lygios galimybės, švietimo poveikis, sveikata ir gerovė, universiteto valdymas. Išsamesnė informacija pateikiama čia.

„Džiaugiamės, kad MRU moksliniai tyrimai ir studijos aplinkosaugos srityje, nuosekliai įgyvendinamos lygios galimybės, didėjantis socialinis poveikis, dėmesys universiteto bendruomenės sveikatai ir gerovei, pažangus valdymas susilaukė aukšto tarptautinio įvertinimo. Tai visos MRU bendruomenės, kuriai svarbios tvarumo idėjos, nuopelnas. Dalydamiesi geros valdysenos patirtimi su  Lietuvos ir užsienio partneriais, bendradarbiaudami su Europos ir pasaulio universitetais, sostinės Didlaukio bendruomene ir kitais socialiniais partneriais, siekiame įgyvendinti  tvarumo  iniciatyvas, atitinkančias plačiosios visuomenės, ypač jaunimo,  lūkesčius. MRU investicijos į  darnų vystymąsi – tai investicijos į visų mūsų ateitį“, – sako MRU rektorė, Tarptautinės universitetų asociacijos viceprezidentė prof. dr. I. Žalėnienė.

Sudarant tarptautinius universitetų darnios veiklos reitingus, naudojami įvairūs objektyvūs rodikliai, kurie leidžia įvertinti ne tik pasaulio universitetų rezultatus tvarumo, socialinio poveikio ir gerosios valdysenos srityse, bet ir tarptautinius pasiekimus, mokslinių tyrimų ir studijų bei organizacijų kasdieninės veiklos poveikį visuomenei.