Mykolo Romerio universitetas subūrė savo alumnus Marijampolėje - MRU
Naujienos

2 vasario, 2023
Mykolo Romerio universitetas subūrė savo alumnus Marijampolėje
Alumni
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Vasario 1 dieną Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovai lankėsi Marijampolėje, kur pristatė studijų ir mokslo šioje aukštojoje mokykloje naujoves bei tolesnio bendradarbiavimo pasiūlymus Marijampolės savivaldybei, švietimo įstaigoms ir į nuotaikingą vakaronę subūrė Marijampolėje dirbančius MRU alumnus.  

„Labai vertiname bendradarbiavimą su savivaldybėmis, siekdami, kad MRU suteikiamas aukštasis išsilavinimas, vykdomi moksliniai tyrimai kuo geriau atlieptų kintančius darbo rinkos poreikius, prisidėtų prie regionų ekonominės ir socialinės pažangos“, – sakė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė per pokalbį su Marijampolės meru Petru Isoda.

MRU atstovai taip pat apsilankė Marijampolės kolegijoje, su kuria MRU sėkmingai bendradarbiauja jau 15 metų. Marijampolės kolegijos direktorė Alė Murauskienė supažindino su kolegijos pasiekimais diegiant naujas technologijas ir pažangius mokymo metodus. MRU ir Marijampolės kolegijos atstovai pasidalijo idėjomis, kaip toliau plėtoti abipusiai naudingą bendradarbiavimą.

Daug naujienų apie studijas MRU sužinojo ir Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos moksleiviai per susitikimą su MRU Nacionalinio priėmimo grupės vadovu Sauliumi Bugailiškiu. Moksleiviams sėkmės palinkėjo rektorė prof. I. Žalėnienė. Susitikime su šios gimnazijos vadovais ir moksleiviais ji pasidžiaugė, kad kasmet į MRU įstoja gerai pasirengę šios ir kitų Marijampolės mokyklų abiturientai.

MRU diena Marijampolėje baigėsi nuotaikinga vakarone su MRU alumnais, kurią vedė MRU teatro studijos vadovas, režisierius Julius Dautartas. Į susitikimą su MRU vadovais, dėstytojais ir administracijos darbuotojais susirinko nemažai MRU baigusių marijampoliečių, sėkmingai dirbančių teisėsaugos, socialinės apsaugos, ekonomikos ir kitose srityse, taip pat savivaldoje ir Seime. MRU rektorė jiems linkėjo nepamiršti savo Alma Mater ir aktyviai įsitraukti į „riomeriečių“ bendruomenę, burtis į MRU alumnų klubą.

Daug savo buvusių studentų Marijampolėje sutiko prof. dr. Odeta Merfeldaitė, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto dekanė. Renginio dalyvius sudomino MRU doc. dr. Mariaus Laurinaičio paskaita „Teisiniai iššūkiai kripto valiutų rinkoje: ar teisė pavys technologijas?“, MRU karjeros centro vadovės Laimutės Kodienės specialiai alumnams sukurtos inovacijos, galimybės įsitraukti į MRU bendruomenės gyvenimą, dalyvaujant mentorystės ir kitose programose.