MRU vykusioje atvirų durų dienoje „Ateitis 2.0“ lankytojų laukė studijų ir mokslo naujienos, eksperimentai bei siurprizai - MRU
Naujienos

21 balandžio, 2023
MRU vykusioje atvirų durų dienoje „Ateitis 2.0“ lankytojų laukė studijų ir mokslo naujienos, eksperimentai bei siurprizai
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Įvykis

Mykolo Romerio universitete (MRU) balandžio 21 dieną įvyko atvirų durų diena „Ateitis 2.0“. Didžiausiame Lietuvoje socialinių mokslų universitete visiems, besidomintiems aukštojo mokslo perspektyvomis, buvo siūloma sužinoti studijų ir mokslo naujienas, išgirsti daug naudingų patarimų bei dalyvauti įdomiuose eksperimentuose ir žaidimuose.

Renginyje moksleiviams pristatyti aktualūs pranešimai, aptarti rūpimi klausimai su MRU dėstytojais, partneriais bei Studentų atstovybės nariais, vyko kūrybinės dirbtuvės, žaidimai ir kitos įdomios veiklos, įteiktos dovanos.

Mokytojai galėjo pasimėgauti karštos kavos ar arbatos puodeliu, vaišėmis bei pokalbiais su universiteto dėstytojais ir kolegomis iš kitų mokyklų.

Atvirų durų dienoje Nacionalinio priėmimo grupės vadovas Saulius Bugailiškis pristatė 2023 m. studijų programas, priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas reikalavimus ir naujoves bei atsakė į aktualius klausimus.

Renginio dalyvių taip pat laukė kūrybinės dirbtuvės, kuriose MRU lektoriai padėjo atrasti naujas studijų ir profesinės karjeros galimybes, išbandyti gebėjimus, dalyvaujant įvairiose praktinėse veiklose.

Dirbtuvių metu renginio dalyviams buvo pristatyti šie pranešimai: „Ekskursija – pokalbis MRU Psichologinių tyrimų centre“, doc. dr. Arvydas Kuzinas; „Skaitmeninės medijos, žaidimų industrija ir prekės ženklo jėga!“, prof. dr. Tadas Limba; „Pagalvok prieš paspausdamas! Tavo kibernetinis saugumas priklauso nuo tavęs!“, doc. dr. Marius Laurinaitis; „VSAT kinologų veikla“, Kęstutis Kriaučiūnas ir keturkojo kolegos pasirodymas; „5 ateities kūrimo žingsniai“, Nacionalinio priėmimo grupės vadovas Saulius Bugailiškis; „Viešas kalbėjimas: kaip (nenusi)kalbėti?“, lekt. Rima Urbonaitė; „Būtinoji gintis – kaip ir kada galima gintis?“, doc. dr. Tomas Girdenis; „Kaip suvaldyti stresą iššūkių pilnoje profesijoje“, Lietuvos policijos mokyklos profesinės taktikos dėstytojai Naurimas ir Dalius; „Valdau save – valdau pasaulį. Ugdomasis eksperimentas, kurio dalyviai ir stebėtojai yra patys moksleiviai. Eksperimento tikslas – atskleisti pasitikėjimo savimi ir bendravimo įtaką veiklos rezultatams“, doc. dr. Violeta Jegelevičienė ir doc. dr. Asta Railienė; „Konkursinio balo formavimo ypatumai stojantiems 2024–2025 metais (10–11 kl.)“, Nacionalinio priėmimo grupės vadovas Saulius Bugailiškis.

Renginyje dalyvių laukė ir šios atrakcijos: „Laimėk prizą sukdamas ratą“, „Žaisk ledo ritulį“, „Išbandyk save Kinect judesio žaidimuose“, „Užrašyk savo vardą korėjietiškai“, „Susipažink su Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovais ir išvysk jų konfiskuotą kontrabandą“, „Pamatyk kriminalinio įvykio vietos inscenizaciją“, „Susipažink su MRU studentų atstovybe“, „Sužinok, kuo galėsi užsiimti po paskaitų MRU“.