MRU vyko tarptautinis renginys – žaidimų kūrimo dirbtuvės “LT GAME JAM 2015” - MRU
Naujienos

21 sausio, 2015
MRU vyko tarptautinis renginys – žaidimų kūrimo dirbtuvės “LT GAME JAM 2015”

Sausio 23-25 d. Mykolo Romerio universitete vyko tarptautinis renginys - žaidimų kūrimo dirbtuvės “LT GAME JAM 2015”, sudominęs ne tik patyrusius žaidimų kūrimo profesionalus, tačiau ir šia perspektyvia verslo rinkos niša besidominčius naujokus.

Žaidimų kūrimo dirbtuvės “LT GAME JAM 2015” yra pasaulinio lygio renginio – GLOBAL GAME JAM, vykusio tą patį sausio mėn. savaitgalį 79 skirtingose pasaulio šalyse, dalis. GLOBAL GAME JAME iš viso pritraukė virš 25 000 dalyvių, o šio pasaulinio renginio metu buvo sukurta apie 4500 naujų žaidimų.

Renginį organizavo STF Skaitmeninių technologijų institutas kartu su fakulteto socialiniu partneriu - Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija, vienijančia gerai žinomas ir žaidimų kūrimo srityje lyderiaujančias kompanijas. MRU užmegzti ryšiai su Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija ir kartu organizauojamas Baltijos šalių lygiu didžiausias tokio pobūdžio renginys “LT GAME JAM 2015” leidžia efektyviau užtikrinti naujai sukurtos jungtinės bakalauro studijų programos "Informatika ir skaitmeninis turinys" su P. Korėjos Dongseo universitetu įgyvendinimą, atskleidžiant praktines šios srities studijų galimybes.

Žaidimų kūrimo dirbtuvėse “LT GAME JAM 2015” dalyvavo ir MRU STF Skaitmeninių technologijų instituto Žaidimų ir mobiliųjų aplikacijų laboratorijos komanda, sudaryta iš instituto darbuotojų ir studijų programų “Informatika ir skaitmeninis turinys” bei “Verslo informatika” studentų. Tokiu būdu tarptautiniu lygiu aktyviai viešinama MRU ir Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos bendra veikla, plėtojamas MRU STF Skaitmeninių technologijų institute naujai įkurtos Žaidimų ir mobilųjų aplikacijų laboratorijos įdirbis.

Renginio orgranizavimo MRU idėjos autorius – STF STI doc. dr. Tadas Limba

Plačiau su organizuojamu renginiu “LT GAME JAM 2015” galite susipažinti čia.