MRU vyko jungtinės magistrantūros programos „European Joint Master‘s in Strategic Border Management“ disertacijų rengimo ir programos peržiūros savaitė - MRU
Naujienos

29 lapkričio, 2018
MRU vyko jungtinės magistrantūros programos „European Joint Master‘s in Strategic Border Management“ disertacijų rengimo ir programos peržiūros savaitė
Viešojo saugumo akademija

Lapkričio 26-30 d. Mykolo Romerio universitete vyko jungtinės magistrantūros programos „European Joint Master in Strategic Border Management“ disertacijų rengimo ir programos peržiūros savaitė.
Susitikimo metu konkrečias tematikas gvildeno geriausi Europos sienų apsaugos specialistai iš įvairių šalių. Programoje studijuoja 26 aukšto rango policijos ir pasienio institucijų atstovai iš 14 ES valstybių narių, ES agentūros „Frontex“ ir „Interpol“ tarptautinės organizacijos pareigūnai. Šią studijų programą inicijavo ES agentūra „Frontex“ (Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra).
Programa skirta paruošti šiuolaikinius sienų apsaugos vadovaujančios grandies specialistus, puikiai išmanančius europinį kontekstą ir pasižyminčius kompetencijomis, kaip koordinuotai reaguoti į Europos Sąjungos išorinių sienų saugumo iššūkius. Lietuvą šešių Europos Sąjungos šalių universitetų konsorciume atstovauja Mykolo Romerio universitetas. Programoje turi galimybę studijuoti ilgametę profesinę patirtį jau turintys pareigūnai iš nacionalinių valstybių sienos apsaugos tarnybų, praėję specialią atranką. Jungtinės dviejų metų trukmės magistro studijos suskirstytos į 10 modulių, apimančių skirtingas temas ir magistrinio darbo rengimą. Studijų trukmė du metai.