MRU VSA Teisės ir ikiteisminio proceso nuolatinių studijų trečiakursiai lankėsi VSAT padaliniuose - MRU
Naujienos

14 balandžio, 2022
MRU VSA Teisės ir ikiteisminio proceso nuolatinių studijų trečiakursiai lankėsi VSAT padaliniuose
Viešojo saugumo akademija
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė

2022 metų balandžio 12 dieną (antradienį) Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademijos (VSA) Teisės ir ikiteisminio proceso nuolatinių studijų trečiakursiai lankėsi Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų užkardos Kybartų pasienio kontrolės punkte (PKP) ir Kybartų užsieniečių registracijos centre (URC). Minėtuose padaliniuose dirbantys pasieniečiai juos supažindino su savo veikla, pagrindiniais uždaviniais bei vykdomomis kontrolės procedūromis.

Devyniolikos studentų grupę, kuri mokslus baigs ateinančių metų sausį, atlydėjo VSA prodekanė studijoms Danguolė Seniutienė ir šią išvyką organizavęs akademijos Statutinio ugdymo instituto lektorius Vladimiras Andrejevas. Pasak pedagogo, apsilankymas Kybartų PKP buvo skirtas studentus supažindinti su kontrolės procedūrų metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų taikomais taktikos veiksmais, tokios veiklos specifika, darbo organizavimu pačiame punkte ir pasienio tikrinimo vietose. Kybartų URC dirbantys pasieniečiai studentams pristatė organizacinę struktūrą, darbo organizavimą ir specifiką, asmenų apgyvendinimą bei išvykimą.

Taip pat dalyviai išklausė Kybartų PKP ir URC specialistų pasakojimus apie čia tarnaujančių VSAT pareigūnų kasdienybę. Svečiams aprodytos tarnybinės kontrolės punkto patalpos, kuriose suteikta galimybė apžiūrėti naudojamą įrangą, technines priemones ir kt.

Po apsilankymo dėstytojas V. Andrejevas teigė, kad šios išvykos studentams yra labai reikalingos. Teorinių žinių jie užtektinai gauna paskaitų metu, o lankydamiesi VSAT padaliniuose jaunuoliai susipažįsta su praktiniais VSAT pareigūnų darbo aspektais. Patys studentai išvyką taip pat įvertino kaip labai įdomią ir naudingą.