MRU VSA studentai lankėsi VSAT Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkte - MRU
Naujienos

8 kovo, 2022
MRU VSA studentai lankėsi VSAT Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkte
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Viešojo saugumo akademija

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademijos (VSA) Teisės ir kriminalistikos programos nuolatinių studijų antrakursiai lankėsi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkte. Oro uoste dirbantys pasieniečiai studentus supažindino su savo veikla ir čia vykdomomis kontrolės procedūromis.

Antrakursius lydėjo šią išvyką organizavęs akademijos Statutinio ugdymo instituto lektorius, aktyviai dalyvaujantis mentorių programoje Vladimiras Andrejevas. Pasak jo,  apsilankymas Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkte buvo skirtas studentus supažindinti su kontrolės procedūrų metu VSAT pareigūnų taikomais taktikos veiksmais, šios veiklos specifika bei darbo organizavimu pačiame punkte ir pasienio tikrinimo vietose.

Studentai išklausė Kauno oro uosto Pasienio kontrolės punktų (PKP) specialistų pasakojimą apie čia tarnaujančių VSAT pareigūnų darbą. Taip pat aprodytos PKP patalpos, kuriose svečiai turėjo galimybę apžiūrėti oro uoste naudojamą VSAT įrangą, pagilinti žinias apie užkardos dokumentaciją.

Po apsilankymo oro uoste dėstytojas V. Andrejevas teigė, kad tokios išvykos studentams yra labai reikalingos. Teorinių žinių jie užtektinai gauna paskaitų metu akademijos auditorijose, o lankydamiesi VSAT padaliniuose jaunuoliai susipažįsta su praktiniais VSAT pareigūnų darbo aspektais. Patys antrakursiai išvyką į Kauno oro uostą įvertino kaip labai įdomią ir naudingą.