MRU VSA studentai dalyvavo tarptautiniame verslo atvejų konkurse - MRU
Naujienos

22 balandžio, 2022
MRU VSA studentai dalyvavo tarptautiniame verslo atvejų konkurse
Viešojo saugumo akademija
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademijos (VSA)  Teisės ir policijos veiklos programos 1 kurso studentai Agnė Žiliūtė, Karolina Matulytė, Eivilė Cemnolonskytė ir Robertas Žilius dalyvavo tarptautiniame verslo atvejų konkurse.  Šis konkursas - tai „Erasmus+“  Strateginių partnerysčių projekto ,,ECASA”, skirto plėtoti atvejų tyrimus ir švietimą Europoje, dalis, kurioje siekta  integruoti atvejo analizės metodo diegimą studijose ir tyrimuose.  

Tai vaisingas bendradarbiavimas tarp universitetų, kuris bus plėtojamas ir toliau, tiek formuojant Europos verslo atvejų bazę, atskleidžiančią Europos verslo aplinkos kontekstą, įmonių aktualijas ir praktines verslo patirtis, tiek ir tęsiant „ECASA“ tarptautinio verslo atvejų konkursus.

Šis tarptautinis verslo atvejų konkursas startavo balandžio 4-8 dienomis, kuriame susirungė Vokietijos, Olandijos, Airijos, Suomijos ir Lietuvos universitetų komandos. Svarbu pabrėžti, jog Lietuvos universitetų komandoms tai pirmoji patirtis tokio lygio tarptautiniame konkurse. Po kvalifikacinio etapo į finalines varžybas pateko 9 studentų komandos, tarp kurių buvo ir dvi komandos iš Lietuvos: MRU „Amigos“ (Agnė Žiliūtė, Karolina Matulytė, Eivilė Cemnolonskytė ir Robertas Žilius) bei KTU „Forever gifted and busy“ komanda. Po atkaklios kovos prizininkais patapo Tamperės unversiteto  „Koivu Consulting“  komanda (Suomija), tačiau mokymosi ir patirties įgijimo požiūriu nugalėjo visos komandos.

MRU VSA dėkoja MRU „Amigos“ komandai už drąsius ir inovatyvius sprendimus, kurią subūrė ir kuravo VSA Bendrųjų ir socialinių kompetencijų instituto direktorė, prof. dr. Rūta Adamonienė ir VSA Statutinio ugdymo instituto prof. dr. Žaneta Navickienė.