MRU VSA ir Kauno apygardos prokuratūra pradėjo įgyvendinti projektą „Jaunojo prokuroro akademija“ - MRU
Naujienos

30 kovo, 2022
MRU VSA ir Kauno apygardos prokuratūra pradėjo įgyvendinti projektą „Jaunojo prokuroro akademija“
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Viešojo saugumo akademija

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademija (VSA) kartu su Kauno apygardos prokuratūra pradėjo vykdyti projektą „Jaunojo prokuroro akademija“.

Pirmajame renginyje – „Pasimatuok prokuroro mantiją“ dalyvavo Kauno Dariaus ir Girėno gimnazijos moksleiviai. Simboliška, kad projektas pradėtas vykdyti prokuratūros dienos išvakarėse, todėl prokurorė Jurgita Baltrūnienė moksleiviams papasakojo apie prokuratūros sandarą ir funkcijas, pristatė kaip vyksta visas ikiteisminis tyrimo procesas ir eiga, taip pat aptarė dažniausiai padaromas nusikalstamas veikas. Gimnazistai turėjo galimybę atlikti ir praktines užduotis, padiskutuoti su prokuratūros atstovais.

Jaunojo prokuroro akademijos organizacinis komitetas dėkoja prisidėjusiems prie renginio organizavimo, ypatingai Kauno apygardos vyriausiajam prokurorui Dariui Valkavičiui, MRU VSA dekanei prof. dr. Snieguolei Matulienei, Kauno apylinkės prokurorei Jurgitai Baltrūnienei, MRU VSA lektorei dr. Anželikai Banevičienei, MRU VSA dekanės patarėjai komunikacijai Daivai Petrauskienei bei kitiems kolegoms, palaikiusiems idėją ir padėjusiems ją įgyvendinti.