MRU virtualių atvirų durų „Žinios išsipildo“ programa sulaukė itin daug dalyvių dėmesio - MRU
Naujienos

1 gruodžio, 2020
MRU virtualių atvirų durų „Žinios išsipildo“ programa sulaukė itin daug dalyvių dėmesio

Nors dėl epidemiologinės situacijos ir masinių renginių ribojimų šiemet Mykolo Romerio universitete (MRU) teko atšaukti „gyvas“ atvirų durų dienas, abiturientai, moksleiviai, jų tėvai iš arti susipažinti su universitetu, gyvai pabendrauti dėstytojais, sužinoti apie studijų programas, gauti atsakymus į rūpimus klausimus visą lapkričio mėnesį galėjo virtualiai. 

Visą lapkričio mėnesį įvyko net 16 val. trukmės nuotolinių transliacijų moksleiviams ir jų tėvams, kurių metu vyko studijų krypčių ir programų pristatymai, pažintys su universiteto dėstytojais, studentais, mentoriais bei karjeros konsultantais.

Universiteto bendruomenės paruošti pristatymai ir diskusijos sulaukė daugiau kaip 20 000 peržiūrų, tiesioginėse transliacijose dalyvavo daugiau kaip 550 žiūrovų. Atvirose MRU durų dienose „Žinios išsipildo“ nuotoliniu būdu dalyvavo mokiniai, mokytojai ir tėvai – iš visos Lietuvos.

Tarp šių metų temų – paskaitos apie konkrečių profesijų pasirinkimą:

  • „Kodėl verta studijuoti politiką?“;
  • „Psichologija – kas tai?“;
  • „Teisininko vaidmuo visuomenėje";
  • „Turizmas šiandieniniame pasaulyje”;
  • „Žaidimų estetika ir komunikacija: kaip žaidėjas žino, ką jam reikia daryti?”;
  • „Finansai – menas ar gyvenimo būdas“;
  • „Pasirinkimo slenkstis: kuo būti?“;
  • „Karjeros pasirinkimus lemiantys veiksniai: optimizmas vs pesimizmas“.

Transliacijose dalyvavo ir išorės ekspertai: „CV- online“ karjeros portalo marketingo vadovė Rita Karavaitienė, „Vaikystės sodo“, „Karalienės Mortos“ mokyklos steigėja dr. Austėja Landsbergienė, LT žaidimų asociacijos vadovas Gediminas Tarasevičius. Su universitetu buvo kviečiami susipažinti ne tik abiturientai, moksleiviai, bet ir jų tėvai – jiems buvo skirta atskira „Žinios išsipildo“ atvirų durų programos diena. „Drąsiai sakome, kad abiturientų svajonės, tapusios žiniomis – gali išsipildyti. MRU dar labiau atsiveria, siekiame, kad abiturientai ir tėvai, ne tik susipažintų su siūlomomis studijomis, programomis, – sako MRU Komunikacijos ir rinkodaros centro vadovė Jurga Strimaitienė. – Tikimės, kad tai buvo puiki galimybė iš arčiau pamatyti mūsų dėstytojus, studentus, mentorius, alumnus.“