MRU Viešojo saugumo akademijoje įteikti studijų baigimo diplomai - MRU
Naujienos

31 sausio, 2023
MRU Viešojo saugumo akademijoje įteikti studijų baigimo diplomai
Viešojo saugumo akademija
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Sausio 25 dieną, trečiadienį, Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje (Sobore) įvyko iškilminga Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademijos (VSA) studentų diplomų įteikimo ceremonija. Renginyje dalyvavo MRU VSA dekanė prof. dr. Snieguolė Matulienė, vicerektorė prof. dr. Regina Valutytė, prodekanė Danguolė Seniutienė, institutų direktorės, dėstytojai bei universiteto socialiniai partneriai.

Sveikinamojoje kalboje VSA dekanė prof. dr. S. Matulienė sakė: „Esate neeilinė absolventų karta. Beveik pusę viso studijų laiko praleidote žiūrėdami į kompiuterio ekranus, o Covid-19 atvejų skaičius žinojote geriau nei paskaitas, prie kurių turėjote jungtis tą dieną. Berašant baigiamuosius darbus Rusija pradėjo beprecedentį karą prieš Ukrainą ir kiekvieną dieną naujienų puslapius atsidarydavote dažniau nei teisinių šaltinių duomenų bazes. Ir nors vieni sakys: „Kokie čia teisininkai, jei turėjo tokias išbalansuotas studijas?“, aš manau, kad kaip tik tokių teisininkų šiandieniniam pasauliui ir reikia – turinčių pakankamai vaizduotės ir kūrybiškumo, kad neeiliniais laikais galėtų siūlyti neeilinius sprendimus, už kurių slypėtų visuomenė ir valstybė.“

Ilgai lauktus aukštojo mokslo diplomus gavo 50 VSA absolventų, iš jų 3 magistrantai ir 47 bakalaurai. Visi studijas baigę asmenys yra lietuviai.

Ceremonijos metu diplomai įteikti Aplinkosaugos teisės, Teisės ir policijos veiklos bei Teisės ir ikiteisminio proceso magistrantūros studijų programų absolventams ir nuolatinių bei ištęstinių Teisės ir ikiteisminio proceso specializacijos bei nuolatinių ir ištęstinių Teisės ir policijos veiklos bakalauro studijų absolventams.