MRU Viešojo saugumo akademija tęsia bendradarbiavimą su policijos atstovais - MRU
Naujienos

14 kovo, 2023
MRU Viešojo saugumo akademija tęsia bendradarbiavimą su policijos atstovais
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Viešojo saugumo akademija

Tęsiant bendradarbiavimą, Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademijos (VSA) lektorės dr. Ramunės Jakštienės kvietimu, vasario 23 dieną universitete lankėsi Policijos departamento Viešosios policijos valdybos Reagavimo ir parengties skyriaus vyriausioji tyrėja Ingrida Lamanauskienė bei viešnia iš Norvegijos, Stovnerio policijos nuovados vyriausioji inspektorė Renate Saetre.

Pareigūnių atstovaujamos institucijos vykdo bendrą projektą „Teisingumo grandinės darbo kokybės gerinimas ir kompetencijų stiprinimas, siekiant apsaugoti smurto šeimoje ir dėl lyties aukas“. Jo tikslas – tobulinti smurto artimoje aplinkoje prevencinę politiką Lietuvos teismuose ir teisėsaugos institucijose, stiprinti kompetencijas ir tarpinstitucinį bendradarbiavimą, siekiant veiksmingo funkcijų pasidalijimo bei, siekiant užkirsti kelią smurtui artimoje aplinkoje (plačiau žr. čia).

Viešnia iš Norvegijos MRU Teisės ir kriminalistikos bakalauro programos I kurso studentams skaitė paskaitą apie šios šalies patirtį, užtikrinant apsaugą nuo smurto artimoje aplinkoje.

Naujieną parengė: MRU Viešojo saugumo akademijos lektorė dr. Ramunė Jakštienė.