MRU toliau stiprina tarptautiškumo veiklas: prie vadovų komandos prisijungė patyrusi diplomatė - MRU
Naujienos

8 rugsėjo, 2021
MRU toliau stiprina tarptautiškumo veiklas: prie vadovų komandos prisijungė patyrusi diplomatė

Prie Mykolo Romerio universiteto (MRU) vadovės prof. Ingos Žalėnienės komandos prisijungė Violeta Gaižauskaitė. Didelę žurnalistinio ir diplomatinio darbo patirtį turinti V. Gaižauskaitė pradėjo dirbti MRU rektorės patarėja tarptautinių ryšių ir komunikacijos klausimais.

„Toliau stipriname universiteto pozicijas tarptautinėje erdvėje, siekiame glaudžiau bendradarbiauti su užsienio partneriais ir Lietuvos visuomene. Į universiteto veiklą įtraukiame ne tik akademinio, bet ir įvairiapusę praktinio darbo patirtį turinčių žmonių, galinčių prisidėti prie mūsų universiteto siekio tapti socialinių mokslų lyderiu regione”, – pažymėjo MRU rektorė prof. I. Žalėnienė.

Lietuvos Sąjūdžio savaitraščio „Atgimimas”, dienraščių „Respublika” ir „Lietuvos rytas” žurnalistė, politikos apžvalgininkė V. Gaižauskaitė penkerius metus buvo Lietuvos Prezidento Valdo Adamkaus patarėja ir atstovė spaudai. Nuo 2002 m. dirbo Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijoje (URM), Lietuvos Respublikos ambasadose Latvijoje ir Japonijoje, iki 2021 m. gegužės - URM Lotynų Amerikos, Afrikos ir Azijos departamento ambasadorė ypatingiems pavedimams.