Renginio pirmoje dalyje pranešimus skaitė MRU Teisės mokyklos mokslininkės prof. dr. Danutė Jočienė ir prof. dr. Toma Birmontienė. Antroje renginio dalyje vyko diskusija aktualiais Konstitucijai klausimais, kurioje teisės studentija turėjo galimybę padiskutuoti su Lietuvos Respublikos Prezidentu ir mokslo atstovais.
 
Prezidentūra į diskusiją pakvietė dvylika MRU Teisės mokyklos bakalauro studijų I-IV kurso studentų. Teisės mokyklą diskusijoje atstovavo: Milginta Lukoševičiūtė, Augustė Maziukaitė, Eglė Striškaitė, Melanija Džafarova, Nojus Daukša, Arnas Kankevičius, Augustė Dumčiūtė, Laura Stefanovič, Dominyka Gromnickaitė, Meda Baranauskaitė, Kristina Bužinska ir Dominyka Šeputaitė.
 
III kurso studentė A. Dumčiūtė diskusijoje su Prezidentu pasisakė apie teisinio švietimo visuomenėje ir aktyviosios rinkimų teisės klausimus. IV kurso studentė Kristina kėlė klausimą dėl konstitucinės privalomos karo tarnybos sampratos, kas liečia vyrų ir moterų teises ir pareigas.
 
Pasak renginyje dalyvavusios pirmakursės A. Maziukaitės, dalyvavimas diskusijoje praturtino konstitucinės teisės žiniomis, naujomis patirtimis ir kontaktais. II kurso studentė Eglė džiaugėsi neįprastai paminėta Konstitucijos diena ir galimybe pasisemti išminties iš teisės mokslininkų.
 
IV kurso studentė Dominyka Šeputaitė po diskusijos sakė, kad jai įdomu buvo diskusijoje išgirsti kalbant apie aktualius supranacionalinių teisės aktų ir nacionalinės teisės santykio klausimus. „Bet labiausiai įstrigo mintis, kad privalome Konstituciją aiškinti ne iš asmeninės naudos perspektyvos, bet tai turi būti daroma iškeliant žmogų, žmogaus teises į viršų, ir būtent tokią pareigą mes, kaip būsimi teisininkai, labiausiai ir turime vykdyti", – kalbėjo Dominyka.