MRU Teisės mokyklos profesorė dr. Salvija Mulevičienė aptarė Bendrojo duomenų apsaugos reglamento taikymo ypatumus - MRU
Naujienos

29 lapkričio, 2022
MRU Teisės mokyklos profesorė dr. Salvija Mulevičienė aptarė Bendrojo duomenų apsaugos reglamento taikymo ypatumus
Teisės mokykla
Įvykis
Bendruomenė

Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos įstaigų vadovus sukvietė į ketvirtąjį šiemet įstaigų vadovų tinklaveikos renginį, kuriame dalyvavo ir MRU Teisės mokyklos profesorė, Teisingumo tyrimų laboratorijos vadovė dr. Salvija Mulevičienė. Profesorė skaitė pranešimą valstybės įstaigų vadovams, Valstybės tarnybos departamento organizuotame moderniame vadovų tinklaveikos renginyje.

Susitikimo metu prof. dr. Salvija Mulevičienė dalijosi savo įžvalgomis apie Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) taikymą teikiant informaciją žiniasklaidai. Pastaruoju metu, kaip vienas iš svarbiausių motyvų neteikti žiniasklaidai prašomos informacijos buvo BDAR – nurodant, kad prašoma informacija yra susijusi su asmens duomenimis, todėl ji yra neteiktina. Tačiau profesorė pabrėžė, kad asmens duomenys turi būti tvarkomi taip, jog pasitarnautų žmonijai, o BDAR neturi virsti žodžio laisvės cenzūros instrumentu.

Didelio įstaigų vadovų susidomėjimo susilaukė ir prof. dr. S. Mulevičienės pristatytos gairės, kurios nurodė kaip elgtis valdžios institucijai, gavus žurnalistų (ar kitų viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų, pvz., tam tikrų NVO ar piliečių – žurnalistų) užklausas pateikti informaciją, kuriose esama asmens duomenų. 

Šios pristatytos gairės yra sudėtinė Gerosios praktikos vadovo, kurį MRU kartu su Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba parengė ES finansuojamo projekto ConCon (Connecting not conflicting) vykdymo metu, dalis. Nuorodą į Gerosios praktikos vadovą rasite čia.  

Vadovų tinklaveikos renginyje dalyvavo apie 90 valstybės įstaigų vadovų. Daugiau informacijos apie renginį galima rasti čia.