MRU teisės mokyklos komanda dalyvavo prestižiniame PAX Moot Court konkurse Slovėnijoje - MRU
Naujienos

7 gegužės, 2024
MRU teisės mokyklos komanda dalyvavo prestižiniame PAX Moot Court konkurse Slovėnijoje
Teisės mokykla

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Teisės mokyklos komanda dalyvavo PAX Moot Court tarptautinės privatinės teisės teismo proceso inscenizacijos konkurse, kuris vyko 2024 m. balandžio 23–26 dienomis Liublianoje, Slovėnijoje. Komandai, kurią sudarė studentai Artur Dubickij, Daryna Shykeriava, Soso Darchia ir Meda Baranauskaitė, vadovavo doc. dr. Remigijus Jokubauskas.

PAX Moot yra specializuotas teismo proceso inscenizacijos konkursas, orientuotas į tarptautinės privatinės teisės probleminius aspektus, kuris vyksta nuo 2012 m. Studentai, dalyvaujantys šiame konkurse, turi taikyti ES teisės aktus bei kitus tarptautinės privatinės teisės šaltinius, juos interpretuoti ir pateikti argumentuotą poziciją.

Konkursą sudaro dvi dalys: rašytinė ir žodinė. Rašytinėje konkurso dalyje komandos parengia du procesinius dokumentus (memorandumus) – ieškinį ir atsiliepimą į ieškinį. Žodinėje dalyje kiekvienai komandai skiriama po 40 min. argumentų pristatymui prieš teisėjus. Komandas vertina tarptautinės privatinės teisės specialistai ir šioje srityje dirbantys profesionalai.

Šių metų PAX Moot konkurso problemos buvo susijusios su tarptautinės jurisdikcijos ir taikytinos teisės nustatymu, tėvų atsakomybe vertinant nepilnamečio asmens sudarytą sutartį, jos galiojimą ir nutraukimą, bei atsakomybe už internete paskelbtą turinį.

MRU Teisės fakulteto komanda susirungė su komandomis iš Indijos, Ispanijos, Bulgarijos ir Čekijos. Komandos treneris Remigijus Jokubauskas teigia, kad „konkursas suteikė neįkainojamą galimybę MRU studentams įgyti vertingos patirties ir užmegzti ryšius su teisininkais iš viso pasaulio. Konkurso metu įgytos žinios ir įgūdžiai neabejotinai bus naudingi studentams ateityje“.

Papildomos informacijos apie PAX Moot galite rasti oficialioje svetainėje adresu: https://www.paxmoot.eu/.