MRU Teisės mokyklos ir Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vertę kurianti partnerystė - MRU
Naujienos

17 gegužės, 2023
MRU Teisės mokyklos ir Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vertę kurianti partnerystė
Universitetas
Studijos
Mokslas
Teisės mokykla

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, tęsdama bendradarbiavimą su Mykolo Romerio universiteto Teisės mokykla, pirmo kurso studentus supažindino su priežiūros institucijos veikla, skyrė teisines užduotis. Geriausių darbų autoriams įteikti paskatinimo prizai.

Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos studijų dalyko Teisinis argumentavimas studentai ugdo svarbią teisininko darbe kompetenciją – rašyti teisinius dokumentus. Dėstytojų komanda, kurią sudaro Juozas Valčiukas, Asta Benetytė ir Giedrė Norvilienė, šį dalyką grindžia patyriminiu mokymosi metodu. Taigi studentai jau antrus metus po susitikimo su Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos atstovais rengė teisės aktų teisines išvadas asmens duomenų apsaugos klausimais.

Teisines išvadas vertinant konkretaus teisės akto atitikimą duomenų apsaugos reikalavimams rašė visas I kursas ir trys dešimtys laisvų klausytojų iš vyresnių kursų. Visi studentai buvo įvertinti pažymiais, o trijų stipriausių darbų autoriams Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovė Dijana Šinkūnienė įteikė prizus.

D. Šinkūnienės teigimu: „Studentų darbai buvo išties stiprūs, todėl išrinkti tik 3 geriausius buvo nelengva užduotis, vertinimo rezultatus nulėmė argumentavimo niuansai. Tikrai džiugina toks studentų įsigilinimas ir įsitraukimas į šią su asmens duomenų apsauga susijusią užduotį“.

I vietą užėmė Ada Tarasevičiūtė (Teisės ir tarptautinių santykių I kurso studentė), II vieta skirta Andrėjai Novikovaitei (Teisės ir Fintech I kurso studentei), III vieta atiteko Paulai Strigaitei (Teisė ir muitinės veiklos I kurso studentei).

Vienas iš dalyką ,,Teisinis argumentavimas" dėstančių dėstytojų Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos Viešosios teisės instituto direktorius doc. dr. Juozas Valčiukas sako, kad toks patyriminis mokymas studijų metu leidžia pasiekti bent tris tikslus. ,,Duomenų apsaugos tema tampa būsimų bakalauro darbų tema, studentai įgauna konkrečių praktinių įgūdžių rašyti teisinius dokumentus ir, aišku, apsisprendžiama dėl praktikos galimybių Inspekcijos komandoje", – kalbėjo J. Valčiukas.