MRU Teisės mokyklos absolventams įteikti diplomai - MRU
Naujienos

30 sausio, 2023
MRU Teisės mokyklos absolventams įteikti diplomai
Teisės mokykla
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Penktadienį, sausio 27 dieną, Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė ir Teisės mokyklos dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė įteikė 86 bakalauro ir magistro diplomus MRU Teisės mokyklos absolventams.

Iš 86 absolventų beveik pusė – 40 – baigė Teisės mokyklos bakalauro studijų programas. Užsienio studentai iš Kamerūno, Nigerijos ir Ukrainos baigė studijas magistrantūros studijų programose. Nigerijos absolventė Anyanaso Ogechukwu Nneamaka, baigusi tarptautinės teisės magistrantūros studijas, sakė, kad jau turi darbą Vilniuje, bendrovėje „Western Union“.

Sveikinamojoje kalboje MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė studentams sakė, kad jie gali didžiuotis savo pasiekimais.

„Turiu vilties, kad esate puikiai pasirengę ateičiai“, – sakė MRU rektorė per diplomų įteikimo iškilmes.

Pasak jos, naujosios technologijos, dirbtinis intelektas ir kitos išmaniosios priemonės sparčiai integruojamos į teisę ir kitus socialinius mokslus, net diskutuojama, ar sudėtingas bylas vietoj teisėjų spręs robotai.

Rektorė I. Žalėnienė absolventams taip pat sakė, kad studijų baigimas ir diplomas yra „tik pradžia“, ir paragino juos prisijungti prie MRU Alumnų tinklo bei palaikyti ryšį ne tik tarpusavyje, bet ir su MRU.

Tuo tarpu Teisės fakulteto dekanė prof. dr. L. Jakulevičienė absolventams pasakė įkvepiančią kalbą, primindama apie atsakomybę, kuri laukia įsiliejus į teisininkų gretas.

Renginyje dalyvavo Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Mindaugas Kukaitis, Lietuvos Respublikos generalinė prokurorė Nida Grunskienė, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėja prof. dr. Rima Ažubalytė, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas prof. dr. Rytis Krasauskas, Seimo nariai Julius Sabatauskas ir Stasys Šedbaras, Muitinės departamento generalinis direktorius Darius Žvironas ir kiti garbūs svečiai.