MRU Teisės mokyklos absolventams įteikti diplomai - MRU
Naujienos

22 birželio, 2023
MRU Teisės mokyklos absolventams įteikti diplomai
Universitetas
Studijos
Mokslas
Teisės mokykla

Ketvirtadienį, birželio 22 dieną, Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė ir Teisės mokyklos dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė įteikė bakalauro ir magistro diplomus MRU Teisės mokyklos absolventams.

Sveikinamojoje kalboje MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė studentams sakė, kad jie gali didžiuotis savo pasiekimais. „Turiu vilties, kad esate puikiai pasirengę ateičiai“, – sakė MRU rektorė per diplomų įteikimo iškilmes.

Teisės mokyklos dekanė prof. dr. L. Jakulevičienė absolventams linkėjo prisiminti, ką reiškia teisininko profesija, akcentuodama šios profesijos universalumą, profesinio kelio pasirinkimo galimybes, primindama apie atsakomybę, kuri laukia įsiliejus į teisininkų gretas ir būtinybę nebūti neutraliais stebėtojais, kai reikia ginti žmogaus teises, teisės viršenybę ir kitas demokratines vertybes.

Šventės metu vyko iškilminga MRU garbės profesoriaus vardo suteikimo Savojos Monblano universiteto (Université Savoie Mont Blanc – USMB) prezidentui prof. dr. Philippe Galez ceremonija. Garbės profesoriaus vardas MRU Senato sprendimu suteiktas už pažangos diegimą aukštajame moksle, akademinių mainų plėtrą, mokslinių tyrimų plėtojimą ir sėkmingą ilgametį bendradarbiavimą su Mykolo Romerio universitetu.

Savojos Monblano universiteto profesoriui dr. Eric Brunat už ilgametį vadovavimą jungtinei MRU ir USMB magistrantūros programai „Europos ir tarptautinė verslo teisė“, išskirtinį tarpusavio bendradarbiavimo puoselėjimą buvo suteiktas MRU garbės nario vardas.

Šiemet MRU Teisės mokykloje studijas baigė 250 absolventų. Iš jų – 198 magistrantai ir 52 bakalaurai. Tarp magistrantų net 103 buvo suteikti LL.M. teisės magistro laipsnį suteikiantys diplomai (Darbo teisės LL.M, Mediacijos LL.M., Sveikatos teisės LL.M., Teisės ir technologijų LL.M., Viešųjų pirkimų teisės LL.M.) Studijų baigimo šventės metu už puikius mokymosi rezultatus įteikti net 6 Lyderio diplomai.

Renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas, Lietuvos Respublikos generalinė prokurorė Nida Grunskienė, Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Mindaugas Kukaitis, Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo teisėjas Stasys Šedbaras, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjos prof. dr. Rima Ažubalytė ir Dalia Vasarienė, Nacionalinės teismų administracijos direktorė Natalija Kaminskienė ir kiti garbūs svečiai.

Dar kartą sveikiname ir labai jumis didžiuojamės. Esate visada laukiami sugrįžti į savo Alma Mater ir tapti mūsų Alumnais. Tad iki pasimatymo MRU Teisės mokykloje!

Visas diplomų įteikimo nuotraukas galima rasti „Facebook“ platformoje arba atsisiųsti čia.

Pilną MRU rektorės prof. dr. I. Žalėnienės sveikinimo kalbą galima rasti čia.