MRU Teisės mokykloje įvertintos ketverių mentorystės programos metų patirtys - MRU
Naujienos

30 gegužės, 2023
MRU Teisės mokykloje įvertintos ketverių mentorystės programos metų patirtys
Mokslas
Teisės mokykla
Universitetas
Studijos

Gegužės 26 d. Mykolo Romerio universiteto (MRU) Teisės mokyklos šių metų mentorystės programos sezono uždarymo renginyje teisės studentai ir mentoriai dalijosi mentorystės patirtimis, sėkmės istorijomis ir patarimais, susijusiais su mentorystės plėtra.

Mentorystės programa siekiama pasitelkti mentorių patirtį, žinias ir įžvalgas, kuriomis jie dalinasi su studentais. Mentoriai gauna puikią galimybę ugdyti lyderystės įgūdžius ir prisidėti prie jaunosios kartos profesinio augimo.

Renginio metu dalyviai atkreipė dėmesį į sėkmingą ketverių metų programos veiklą ir ypatingą mentorių bendruomenę, kuri sutinka dalytis profesinėmis žiniomis, savo laiku ir motyvacija teisės srityje.

„Itin džiugu matyti savo Alma Mater jau keletą metų sėkmingai vystomą iniciatyvą, kuri tiek studentui, tiek mentoriui sudaro galimybę peržengti laiko ribą – studentas gali lengviau įsivaizduoti tai, kas jo laukia ateityje, apsispręsti, koks ateities planas atrodo patraukliausias, o mentorius savo ruožtu gali pajusti pulsą, kuriuo gyvena jaunieji ateities kolegos. Džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie šio neįkainojamo proceso ir būti besiplečiančios bei ateitį puoselėjančios bendruomenės dalimi“, – sakė mentorius, Europos Sąjungos Tarybos teisininkas lingvistas Vilius Sanda.

IV kurso studentė Laura Stefanovič pasakoja: „Mentorystės programa suteikė man galimybę pažinti Europos Sąjungos Tarybos teisininko lingvisto profesiją, apsilankiau ES Taryboje. Tai buvo visiškai nauja ir labai vertinga patirtis, turėjau mentorių, kuris man tapo tikru mokytoju ir bičiuliu. Dalyvauti mentorystės programoje rekomenduoju visiems, kurie nori pamatyti, koks įvairiapusis yra teisininko darbas ir kiek daug galimybių suteikia teisininko profesija.“

„Koks nepaprastas dalykas yra mentorystės programa. Tai pats geriausias pasiūlymas, kokį gali gauti studentas iš universiteto. O geriausia tai, kad mentorių gali turėti ne vieną. Esu be galo dėkinga MRU Teisės mokyklai už tokį gražų bendradarbiavimą, gražaus tikslo siekimą“, – sako II kurso studentė Austėja Visockaitė, šiais mokslo metais turėjusi dvi mentores.

Mentorystės programoje, kuri įgyvendinama jau ketverius metus, dalyvauja teisėjai, advokatai, prokurorai, valstybės  ir teisėsaugos institucijų atstovai, įmonių vadovai, valdybų nariai, įmonių teisės skyrių vadovai ir teisininkai, taip pat Europos Sąjungos institucijų atstovai ir MRU dėstytojai.

Mentorystės programoje dalyvauja mentoriai ne tik iš Lietuvos, bet ir Belgijos, Jungtinės Karalystės, Liuksemburgo, Olandijos, tarptautinių organizacijų. Lietuvoje mentoriai su studentais bendrauja Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Utenoje, Alytuje. Nuo programos pradžios mentorių ir studentų skaičius išaugo nuo 50 iki 150.

Kaip teigia mentorystės programos koordinatorė Nastė Grubliauskienė, ši programa studentams tapo labai individualiu priėjimu prie aktualių temų studijose, karjeros klausimų, o alumnams tai puikus dalyvavimo universiteto veikloje tęsinys. Renginys buvo puiki proga atšvęsti pasiektus programos ir asmeninius tikslus, pažinti naujus žmones ir užmegzti dar tvirtesnius ryšius.

Mentorystės programa tęsiasi ir toliau teiks vertingą pagalbą studentams, ugdant lyderystės įgūdžius ir skatinant asmeninį augimą. MRU dėkojo mentoriams už dalijimąsi žiniomis bei patirtimi ir pagalbą studentams.