MRU teiks pagalbą Ukrainos akademinei bendruomenei: nemokamas studijas, apgyvendinimą, finansinę paramą - MRU
Naujienos

28 vasario, 2022
MRU teiks pagalbą Ukrainos akademinei bendruomenei: nemokamas studijas, apgyvendinimą, finansinę paramą
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Rektorė

Mykolo Romerio universitetas (MRU) reikšdamas palaikymą agresiją patiriančiai Ukrainos tautai parengė humanitarinės, teisinės ir kitokios pagalbos priemones tiek universitete studijuojantiems ukrainiečiams, tiek partneriams Ukrainoje. MRU pasirengęs dalintis turimais universiteto ištekliais bei telkiama asmeninė darbuotojų ir studentų savanoriška pagalba. Universitetas taip pat jau inicijavo tarptautinę akademinės bendruomenės paramą Ukrainai. 

 „Universiteto bendruomenės vardu reiškiu tvirtą paramą Ukrainos žmonėms, kurie kovoja už savo nepriklausomą valstybę ir teisę gyventi laisvoje, demokratiškoje ir taikioje šalyje. Mes tvirtai palaikome jus – mūsų ilgamečius akademinius partnerius – ir visą Ukrainos akademinę bendruomenę. Esame pasiruošę dalintis duona, druska ir pastoge su studentais, alumnais, akademiniu personalu, jų šeimos nariais iš Ukrainos, kurie jau priklauso MRU bendruomenei, ir su tais, kurie nori prisijungti prie mūsų – ateityje“, - kreipimesi į Ukrainos universitetus partnerius pareiškė MRU rektorė, prof. dr. Inga Žalėnienė. 

Ukrainos akademinės bendruomenės atstovai ir jų šeimų nariai bus apgyvendindami pagal poreikį MRU bendrabučiuose Vilniuje ir Kaune – tam jau numatyta ir paruošta 100 kambarių, kuriuose būtų galima priimti 290 žmonių.  Prireikus, šios patalpos bus panaudojamos ir kitų Ukrainos piliečių apgyvendinimui, kuriems reikalingas prieglobstis. Ukrainos dėstytojai ir jų šeimos nariai būdami Lietuvoje galės tęsti darbą nuotoliniu būdu – universitetas suteiks laikinas tam skirtas kompiuterines vietas, organizuos asmenų atvežimą nuo Lenkijos sienos.

Į Lietuvą atvykę Ukrainos universitetų studentai galės tęsti savo studijas saugioje MRU aplinkoje, jeigu studijos jų universitetuose bus organizuojamos nuotoliniu būdu. MRU pasiruošęs pasiūlyti nemokamas studijas bei laikiną finansinę pagalbą Ukrainos piliečiams, kurių studijos jau dabar yra sutrikdytos ar kuriems aukštojo mokslo siekis Ukrainoje taps neįmanomas. Ukrainos piliečiai, kurie negali tęsti studijų savo šalies universitetuose, gali kreiptis į MRU galimybės tęsti studijas, taikant Ukrainos universitetuose įgytų studijų rezultatų įskaitymo procedūrą. 

Finansinių sunkumų patiriantiems MRU studentams iš Ukrainos įmokos už studijas bei apgyvendinimą bendrabutyje galės būti atidedamos 3 mėnesiams, taip pat taikomos ir socialinės paramos priemonės. Universitete dirbantys psichologai prireikus teiks paslaugas visiems akademinės bendruomenės nariams. 

MRU kviečia bendruomenės narius, alumnus, socialinius ir akademinius partnerius Lietuvoje ir užsienyje pervesti lėšas Ukrainos akademinei bendruomenei paremti. Visi kviečiami prisidėti prie pagalbos karo niokojamos šalies žmonėms. Visos surinktos lėšos bus skiriamos ukrainiečių studentų ir dėstytojų socialinei paramai, apgyvendinimui, socialinėms ir skatinamosioms stipendijoms.

Lėšas šiam projektui galima pervesti į specialią AB „Swedbank“ banko sąskaitą:
 
Sąskaitos numeris LT52 7300 0101 5380 3290 
Gavėjas: VšĮ Mykolo Romerio universitetas 
Mokėjimo paskirtis: Parama Ukrainai 

MRU šiuo metu studijuoja beveik 100 studentų iš Ukrainos, MRU plėtoja partnerystę su 26 Ukrainos universitetais.