MRU Teatro studija tęsia gastroles su spektakliu „Lifte“ - MRU
Naujienos

16 sausio, 2024
MRU Teatro studija tęsia gastroles su spektakliu „Lifte“
Universitetas

Naujų metų pradžioje Mykolo Romerio universiteto Teatro studija ir toliau džiugino žiūrovus spektaklio „Lifte“ pasirodymu: sausio 7 d. spektaklis buvo surengtas Gariūnų verslo ir kultūros parke, į kurį susirinko daugiau nei 100 žiūrovų.

Pjesės veiksmas vyksta užstrigusiame lifte, kuriame susibūrusi skirtingų žmonių grupelė pasakoja apie savo gyvenimo ribotumą. Socialinėje dramoje atskleidžiama žmonių buitinė kasdienybė per absurdišką „amžino“ lifto situacinę erdvę.

Spektaklyje vaidino: Aliona Vetkinaitė – Felicija; Astijus Paulikas – Arčis; Greta Maižiešiūtė – Laisva menininkė; Iveta Kulytė – Monika; Justė Jomantaitė – Senė; Marius Viltrakis – Senis; Aistė Stankevičiūtė – garso / šviesos operatorė.

Pjesė rodoma jau antrus metus universitete. Su šiuo spektakliu teatro kolektyvas dalyvavo 24-tame universitetų teatrų forume „Ariadnės siūlas“ 2023 m. gegužę, kuriame du aktoriai gavo nominacijas.

Mykolo Romerio universitete 2013 m. įsikūręs studentų teatras aktyviai dalyvauja ne tik savo universiteto gyvenime, bet ir universitetų teatrų veikloje. Garsūs teatro spektakliai – Joshua Sobol „Getas“, Alessandro Baricco „Novocento“ ir kt. Teatro vadovas – režisierius Julius Dautartas.