MRU teatro studija dalyvauja Tarptautiniame universitetų teatrų forume - MRU
Naujienos

12 gegužės, 2022
MRU teatro studija dalyvauja Tarptautiniame universitetų teatrų forume
Bendruomenė
Įvykis
Universitetas

Vilniuje gegužės 8-14 d. jau dvidešimt trečią kartą vyks Tarptautinis universitetų teatrų forumas. Žiūrovai turės galimybę nemokamai pamatyti ne tik Lietuvos studentiškų teatrų, bet ir iš užsienio atvykstančių trupių bei menininkų pasirodymus. Šių metų forume dalyvauja Mykolo Romerio universiteto (MRU),  Europos humanitarinio universiteto, JAV, Ispanijos, Italijos, Sakartvelo ir Lietuvos universitetų teatrų trupės.

Tarptautinis universitetų teatrų forumas vyksta nuo 2000 m., jame per daugiau nei du dešimtmečius apsilankė tūkstančiai žiūrovų, dalyvavo teatro trupės iš JAV, Ispanijos, Suomijos, Lenkijos, Prancūzijos, Švedijos, Italijos, Norvegijos, Ukrainos, Vokietijos ir kitų pasaulio šalių.

Gegužės 12 d., 19 val. MRU, Ateities g.20 Teatro studijoje bus rodomas pagal Alessandro Baricco kūrinį sukurtas režisieriaus Juliaus Dautarto spektaklis „Novečentas“.

Spektaklyje vaidina: Lina Daugintytė, Domantas Bagdonas, Elžbieta Feklistova, Monika Godlauskaitė, Aldona Miettinen, Justė Jomantaitė, Jūratė Laukytė, Aliona Vetkinaitė, Martynas Ramonas, Marius Viltrakis, Egidijus Baranauskas.

Spektaklio pagrindinis veikėjas – genialus pianistas, 27 metus plaukiojęs kruiziniais laivais, bet niekada neišlipdavęs iš laivo. Ką slepia ši paslaptinga asmenybė – bandys aiškintis režisierius Julius Dautartas su trupe naujausiame teatro spektaklyje.

Tarptautinio universitetų teatrų forumo organizatorių teigimu, Lietuvos ir užsienio studentiški teatrai kvies ne tik pasinerti į savo spektaklių pasaulius, bet ir apsijungs bendrai meninei akcijai, pavadinimu „Vertigo“, kurioje atsispindės pastarųjų metų išgyvenimai pandemijos, pabėgėlių krizės, karo akivaizdoje.

Vertigo (lot.) – šokio judesio terminas, reiškiantis sukimąsi ratu, sūkurį, o medicinoje – specifinį galvos svaigimą, kai viskas sukasi aplink kaip karuselėje.

Daugiau informacijos ir išsamią universitetų teatrų forumo programą rasite čia.