MRU Teatro studija atvėrusi atnaujintas erdves pristato metų premjerą – spektaklį „Novečentas“ - MRU
Naujienos

1 balandžio, 2022
MRU Teatro studija atvėrusi atnaujintas erdves pristato metų premjerą – spektaklį „Novečentas“
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Teatro studija atnaujintose erdvėse, balandžio 1 dieną pristatė metų premjerą – spektaklį „Novečentas“. Spektaklis paremtas Aleksandro Bariko (angl. Alessandro Baricco) pjesės „Novečentas“ motyvais.

Universiteto teatro pastatymai rodomi ne tik universiteto šventėse, bet ir miesto renginiuose, solidžiuose teatralų renginiuose. Čia ypatingai vertinama draugystė tarp kolektyvo narių, didžiulis dėmesys skiriamas bendravimui ir bendradarbiavimui. Visam kolektyvui vadovauja ilgametę patirtį turintis teatro režisierius Julius Dautartas.

Kaip teigia J.Dautartas, „pastaraisiais metais teko išgyventi ne vieną iššūkį, dėl COVID-19 apribojimų, tačiau panašu, kad sunkumai teatro komandą tik sustiprino, o pauzė, kai nebuvo galima kviesti žiūrovų – buvo išnaudota – atnaujintos patalpos".

Prie MRU Teatro patalpų atnaujinimo prisidėjo Vilniaus Dizaino kolegijos Interjero dizaino katedros nuolatinių studijų III kurso studentės Ilona Butkė ir Jovita Klipčiuvienė. Jos sako, kad įgyvendinti teatro patalpų atnaujinimo projektą pavyko: „Norėjosi sukurti jaukią, estetišką ir šiek tiek neįpareigojančią aplinką, kuri pasitarnautų ne tik teatrui, bet ir visai MRU bendruomenei, na, o kai matome užsakovų teigiamas emocijas, manome, kad užsibrėžtų tikslų pasiekti pavyko“.

 „Novečentas“ spektaklyje vaidina MRU studentai ir alumnai. Spektaklyje naudojami Juozo Statkevičiaus kurti drabužiai.

Spektaklio premjeros partneriai: Nacionalinis operos ir baleto teatras, Nacionalinis Kauno dramos teatras, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras, Vilniaus statybininkų rengimo centras, UAB „Litena“, Liutauras Čeprackas.

Teatro rėmėjai: UAB „Litena“, UAB „Litnobiles“, UAB „Nevda“, UAB „Infes“, UAB „Rožė“.

Spektaklyje skamba Gintaro Sodeikos muzika.

Be to, gegužės 12 dieną, 19 valandą spektaklis „Novečentas“ dalyvaus Tarptautiniame teatrų forume.