MRU tarptautinis įvertinimas: dr. Nomeda Gudelienė išrinkta Klimato pakto ambasadore - MRU
Naujienos

10 sausio, 2024
MRU tarptautinis įvertinimas: dr. Nomeda Gudelienė išrinkta Klimato pakto ambasadore
Tvarumas

MRU vicerektoriaus patarėją darnios plėtros klausimais dr. Nomedą Gudelienę Europos Komisijos Europos klimato politikos generalinis direktoratas išrinko Klimato pakto ambasadore vienerių metų kadencijai. Šios pareigos suteikia galimybes dalintis informacija ir gerąja praktika, kartu su Mykolo Romerio universiteto bendruomene ir partneriais ieškoti inovatyvių ir kūrybinių sprendimų kuriant tvarią aplinką ir ekonomiką. 

Europos klimato paktas – Europos Komisijos iniciatyva, bendram tikslui susivienijusių žmonių judėjimas, siekiantis imtis veiksmų savo šalyje ir kartu kurti tvaresnę Europą. Klimato pakto ambasadoriai – organizacijų ir asociacijų vadovai, bendruomenių ir neformalių visuomenės grupių lyderiai, miestų ir miestelių merai, parlamentarai, politikos ir nuomonės formuotojai, kultūros, švietimo ir mokslo institucijų atstovai.

Klimato pakto ambasadoriai savo pavyzdžiu įkvepia, telkia ir bendradarbiaudami su suinteresuotomis šalimis iš visos Europos ieško inovatyvių, kūrybinių, tarpdisciplininių sprendimų sisteminiams pokyčiams aplinkosaugos ir klimato kaitos srityje.

Su dr. Nomedai Gudelienei Europos Komisijos skirtu sertifikatu galite susipažinti čia.