MRU Studentų mediatorių komanda dalyvavo tarptautiniame teisės mokyklų mediacijos turnyre Bolonijoje - MRU
Naujienos

14 kovo, 2023
MRU Studentų mediatorių komanda dalyvavo tarptautiniame teisės mokyklų mediacijos turnyre Bolonijoje
Bendruomenė
Mokslas
Teisės mokykla
Įvykis
Universitetas
Studijos

MRU Studentų mediatorių komanda 2023 m. kovo 8-11 dienomis atstovavo Mykolo Romerio universitetą XXI INADR tarptautiniame teisės mokyklų mediacijos turnyre Bolonijoje (Italija).

Ruošiantis turnyrui studentai susipažino su mediacija bei įgijo teisinių derybų žinių, atrado skirtingus mediacijos ir derybų stilius bei metodus. Turnyre MRU atstovavo Eglė Striškaitė, Viktoria Palahniuk ir Edvinas Gelžinis. Jie turėjo unikalią progą praktiškai išbandyti save mediatoriaus ir derybininkų vaidmenyse, draugiškai varžantis su studentais iš daugiau nei 20 valstybių (Italijos, Lenkijos, Gruzijos, JAV, Indijos, Singapūro, Čekijos, Ukrainos ir kitų). Viso turnyre dalyvavo net 44 studentų komandos. Studentus turnyrui ruošė prof. dr. Agnė Tvaronavičienė bei lektorė Indrė Korsakovienė. Joms talkino kiti Mediacijos ir darnaus ginčų sprendimo laboratorijos nariai po doktorantūros studijų stažuotoja dr. Julia Radanova, doktorantai Agnieszka Góra ir Jacek Czaja bei Teisės mokyklos mokslo darbuotoja Alina Serhieieva.

Studentai teigia, kad iš turnyro grįžo dar labiau ištroškę mediacijos ir derybų žinių ir įgūdžių. Pasak jų: „Turnyras buvo ne tik puiki proga išbandyti save, tačiau tuo pačiu ir mokytis iš kitų studentų, įgyti realios mediacijos ir derybų patirties bei sulaukti teisėjų komentarų apie pasirinktą derybinę strategiją ar mediavimo taktiką. Tai buvo neįkainojama patirtis – ilgos valandos darbo, įtampa, tačiau tuo pačiu ir daug pažinčių bei gerų emocijų.“

Keturios intensyvios turnyro dienos studentams tapo neįkainojama galimybe asmeniškai susipažinti su tarptautiniu mastu pripažįstamais mediacijos ekspertais, sudalyvauti specialiai turnyro dalyviams skirtuose mokymuose, pademonstruoti savo gebėjimus ir užmegzti pažintis su mediacijos entuziastais, studentais bei dėstytojais iš viso pasaulio.

Garbingai atstovavę universitetą pasaulinio lygio teisės mokyklų mediacijos turnyre MRU Studentų mediatorių komanda ir juos ruošę dėstytojai grįžo dar labiau motyvuoti tęsti savo veiklą. Nors šį kartą be prizinių vietų, tačiau su nauja patirtimi ir aiškiai identifikuota tolimesnio darbo kryptimi. Visai netrukus 2023 m. lapkričio mėnesį Mykolo Romerio universitetas pakvies studentus, jų trenerius ir teisėjus iš įvairiausių užsienio šalių susitikti ir varžytis Vilniuje.