MRU studentams dėstys Edvinas Kerza – vienas geriausių šalies rizikų valdymo ir kibernetinės saugos ekspertų - MRU
Naujienos

8 lapkričio, 2021
MRU studentams dėstys Edvinas Kerza – vienas geriausių šalies rizikų valdymo ir kibernetinės saugos ekspertų

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Kibernetinio saugumo valdymo programos studentams paskaitas skaitys vienas geriausių rizikų valdymo ir kibernetinės saugos ekspertų Edvinas Kerza –  patyręs lyderis, besispecializuojantis tiek nacionalinio, tiek ES ir NATO saugumo srityse, verslo atsparumo ekspertas, turintis aukščiausias kompetencijas skaitmeninio, kibernetinio, įmonių saugumo, taip pat atitikties, rizikos valdymo ir veiklos tęstinumo klausimais.

„Dalinimasis patirtimi, tai kaip skirtingų krypčių eismas. Iš vienos pusės, tai unikali galimybė pristatyti savo patirties kelią, iš kitos – gauti kitą požiūrį, teisingus klausimus ir taip kartu augti b tobulėti. Ne mažiau svarbu ir detali priimtų sprendimų ir po to sekusių veiksmų analizė, kuri dažnu atveju ir yra augimo garantas. Lietuva per paskutinius metus buvo aktyvi gerosios skaitmeninės praktikos kūrėja, todėl tikrai turime apie ką pakalbėti ir diskutuoti”, – teigia E. Kerza.

E. Kerza šiuo metu yra tarptautinės energetikos bendrovės „Ignitis grupė“ Verslo atsparumo tarnybos vadovas, atsakingas už visos grupės rizikos valdymą, veiklos tęstinumą, prevenciją, atitiktį, informacinę bei darbo saugą. Iki tol šis ekspertas ėjo Krašto apsaugos viceministro pareigas ir buvo aukščiausias už visos šalies kibernetinį saugumą atsakingas pareigūnas. Jam dirbant iš esmės imtas keisti kibernetinis šalies saugumas, o Lietuva tarptautiniame ITU kibernetinio saugumo indekse per trejus metus pakilo iš 57 į 4 vietą. E. Kerza taip pat buvo atsakingas už visos krašto apsaugos kibernetinę saugą bei už valstybės saugųjį tinklą, kuris jungia svarbiausias ir Lietuvai kritiškiausias organizacijas. Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metu E. Kerza užtikrino informacinių technologijų saugą, sistemų parengimą ir atstovavo Lietuvai su tuo susijusiose darbo grupėse

E. Kerza  – taip pat ir  svarbiausių Lietuvos kibernetinio saugumo pokyčių iniciatorius: sėkmingai vadovavo valstybės informacinių technologijų išteklių konsolidacijai, pertvarkė saugaus ryšio tinklą. Jo iniciatyva įkurtos tarptautinės greitojo kibernetinio reagavimo komandos – bene svarbiausia pastarųjų metų kibernetinio saugumo stiprinimo iniciatyvų ES mastu.

Už nuopelnus tarnybai, E. Kerzai įteiktas Lietuvos Respublikos Prezidento Atminimo ženklas.