MRU stiprina bendradarbiavimą su darbdaviais: startavo renginių ciklas „Pasimatuok organizaciją“ - MRU
Naujienos

3 kovo, 2022
MRU stiprina bendradarbiavimą su darbdaviais: startavo renginių ciklas „Pasimatuok organizaciją“
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Mykolo Romerio universitetas (MRU) Karjeros centras kartu su rinkos lyderiais organizuoja renginių ciklą „Pasimatuok organizaciją“ studentams. Iniciatyva skirta tobulinti studentų įgūdžius praktinėje veikloje, didinti jų konkurencingumą darbo rinkoje. Kas mėnesį organizuojamuose susitikimuose su darbdaviais studentai turės galimybę su būsimomis darbovietėmis susipažinti iš arčiau.

Renginyje – tarptautinio tinklo darbdavys

MRU Karjeros centro organizuotame pirmame susitikime dalyvavo „Danske Bank“ atstovai, kurio vienas iš filialų yra ir Lietuvoje. Tai bankas veikiantis 12-oje šalių ir aptarnaujantis 3,4 milijono privačių, verslo ir institucinių klientų. Taip pat svarbu paminėti, kad šis bankas specializuojasi globaliose komandose, kurios dirba įvairiose srityse: IT operacijos, IT plėtra, turto valdymas, rizikų valdymas, finansinių nusikaltimų prevencija, bankinės paslaugos, skaitmenizavimas, nekilnojamo turto valdymas, viešieji pirkimai, teisė ir atitiktis, komunikacija, paskolų portfelio administravimas ir kt.  „Danske bank“ dirba įvairių sričių profesionalai, jų tarpe ir studentai iš MRU.

Susitikime aptartos specialistų perspektyvos

„Danske Bank“ susitikime su studentais buvo pristatyta aktuali informacija apie pinigų plovimo prevenciją bei pinigų plovimo prevencijos (angl. AML – anti money laundering) specialisto karjerą. MRU alumnė ir „Danske Bank“ darbuotoja Eivina Šapranauskaitė bei kiti šio darbdavio atstovai pristatė AML specialistų perspektyvas: koks šių specialistų poreikis, kokie yra teisiniai reguliavimai ir finansinių nusikaltimų indikatoriai bei šių atvejų pavyzdžiai. MRU studentai sužinojo apie reikalavimus šios srities specialistams, kuo patrauklus toks darbas, kaip pradėti AML specialisto karjerą, kokios įsidarbinimo ir praktikos galimybės. Studentai susitikimo metu noriai uždavinėjo klausimus ir aktyviai dalyvavo renginyje.

Renginių ciklas skatins studentus susipažinti su įvairiomis organizacijomis

Kas mėnesį MRU Karjeros centro organizuojamuose susitikimuose su įvairiomis organizacijomis, studentai turės galimybę susipažinti su darbo rinka iš arčiau: geriau pažins įvairias organizacijas, sužinos apie darbo ir praktikos galimybes, per veiklas gebės geriau pažinti save. Studentai ne tik sužinos, kokie reikalavimai yra taikomi darbuotojams, susipažins su darbo pozicijomis ir atsakomybėmis, bet ir įsivertins turimas bei ugdytinas kompetencijas. Siekiama, kad šie susitikimai praplėstų kontaktų ir pažinčių ratą, tai leis vėliau sėkmingai integruotis į organizacijas, įgyti daugiau žinių apie tendencijas karjeros srityje, ugdys praktinius įgūdžius, reikalingus ieškant užimtumo galimybių ir prisistatant darbdaviams, klausantis karjeros istorijų sukurs savąją.