MRU siekia dar labiau plėsti bendradarbiavimą su Turkijos universitetais, teigia Rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė - MRU
Naujienos

20 rugsėjo, 2023
MRU siekia dar labiau plėsti bendradarbiavimą su Turkijos universitetais, teigia Rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė
Vizitai
Partnerystė

Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė susitiko su Turkijos ambasadoriumi Vilniuje Görkem Bariş Tantekin. Pokalbio metu Rektorė pristatė MRU plėtros etapus, pasiekimus, ateities planus bei planuojamas veiklas.

„Diplomatų ir universitetų veikla turi daug panašumų. Mus vienija bendras tikslas – tiesti tiltus bendradarbiavimui“, - sakė Rektorė prof. dr. I. Žalėnienė, pabrėždama, kad žinių diplomatija - tai naujas požiūris į tarptautinio aukštojo mokslo, mokslinių tyrimų ir inovacijų vaidmenį stiprinant šalių santykius ir sprendžiant bendrus pasaulinius iššūkius.

MRU rektorė pasidžiaugė, kad 2023 metų rudens semestrui į MRU pagal Erasmus+ mobilumo programą atvyko studijuoti 14 Turkijos studentų. Be to MRU šiuo metu studijuoja 61 laipsnio siekiantis studentas – Turkijos pilietis. Turkijos piliečiai sudaro antrą dalį pagal didžiausią studentų skaičių Mykolo Romerio universitete po Ukrainiečių.

Prof. dr. I. Žalėnienė pastebėjo, kad MRU narystė Europos reformų universiteto aljanse - ERUA atveria dar platesnes galimybes bendradarbiauti su Turkijos aukštosiomis mokyklomis vykdant studentų ir dėstytojų mobilumą, įgyvendinant dvigubo laipsnio programas, bendrus mokslinius projektus ir tyrimus.

Pokalbio metu Rektorė teigė matanti labai svarų Turkijos ambasados Vilniuje vaidmenį pritraukiant dėstytojus, atvykstančius dėstyti į MRU iš Turkijos, taip pat pakvietė kartu organizuoti bendras parodas kultūros bei švietimo temomis ir rengti viešas paskaitas aktualiausiomis temomis universitete.

Šiuo metu MRU pagal Erasmus+ programą bendradarbiauja su 30 Turkijos universitetų tokiose studijų dalykų srityse, kaip teisė, ekonomika, verslas, politikos mokslai, socialinis darbas, švietimas, informatika ir skaitmeninis turinys, komunikacija, vadyba, viešasis administravimas, kultūros studijos, žurnalistika, filologija.